2009 is over

Nyårsafton idag och sista dagen av år 2009. Borde väl egentligen sammanfatta året i text eller bilder, men det tänker jag faktiskt inte göra.

Istället nöjer jag mig med detta, Pictures Of The Year. De bästa minnena från 2009.



Därför att det var skitskoj!



Därför att hela dagen är oförglömlig!



Därför att det inte är varje dag man får se en deltävling av melodifestivalen på plats! Gratis!



Därför att det inte är varje dag någon man känner gifter sig!



Därför att det var en underbar ridtur och jag aldrig kommer glömma den ponnyn.

 

Och givetvis är det ett måste att utse årets roligaste kommentar. Men det är faktiskt så svårt att det nog inte går att välja bara en, så här kommer två höjdare som jag inte skrivit om tidigare:

Jag och pappa går på stranden.
Okänd turk- Har du klippt dig?
Pappa- Va, hur kunde du veta det ...?
Okänd turk- Du har hår i hela ansiktet ...

I turistbussen påväg mot Alanya.
Reseledaren- Spänn fast säkerhetsbältena.
Alla ser förvirrat ner på sina säten och skrattar lite förläget.
Jag mfl.- Öhh, det finns inga bälten?
Reseledaren- Oj, jaha ... Men ni som har bälten kan spänna fast dem ...?
Ingen rör sig.



Nattugglan pratar i sömnen

Nu är jag hemma hos min älskade mamma igen ♥ Ligger i sängen med laptopen och har tittat på julavsnittet av Ullared för att se vad det egentligen är för något program som alla tjatar om ... Gud så mycket folk det var där! Och så var det rätt skoj att se också, alltid roligt med folk som vågar vara annorlunda ;-) Hade gärna sett fler avsnitt men det får bli en annan gång då det inte är så sent.

Innan hemkomsten idag blev det för övrigt middag hos pappas girlfriend, lite överbliven men GOD julmat som behövde ätas upp och givetvis ställer man upp.

Imorgon är det ju nyårsafton, vilket som vanligt innebär ett nytt år av möjligheter. 2010, det är helt sjukt vad fort tiden gick och det känns som att det var alldeles nyligen det blev år 2000 och folk trodde att tv:ar och all teknik skulle sluta fungera. Haha, varför egentligen? Mitt nyårsfirande kommer i alla fall ske på hemmaplan så vitt jag vet, med familjen. Tycker det är mysigast så och dessutom har vi ju inte setts  ordentligt på ett tag nu.

Wellwell, time to sleep.

Fun with Adobe Illustrator


Berke ranch, the place to be?

Oh my god! Hittade en länk till denna hemsida tillhörande en slags ranch i Turkiet dit man kan fara och bo någon vecka och uppleva naturen från hästryggen. Att se presentationsvideon på startsidan gjorde mig riktigt barnsligt exalterad och jag nästan skrek det rätt ut, DIT VILL JAG ÅKA! Trodde inte det fanns något längre som kunde få mig att bli så ... Upprymd, men tack och lov hade jag fel.

Nu ska jag bara ta mig dit också på något sätt. Hmm ...



Aja, man vet ju aldrig, kanske kommer jag dit en dag. Under har ju skett förr, vilket bilden ovan är bevis på; för det första bestod min lunch på bilden av enbart pasta (skulle det vara mat?) och vad som kanske är ännu mer förunderligt, jag var ju faktiskt i Turkiet när bilden togs ♥

I've gotta feeling I'm not the girl I used to be



Jag brukade aldrig bli glad över att gå in i affärer som Kicks förut. Igår ... Lyckan var total när jag stod där bland nagellack, ögonskuggor och diverse andra produkter! Förstår inte vad som hänt, men jag klagar inte.

Och så fick mig ett genomskinligt nagellack med mig hem från mellandagsrean också, det är inte så dumt :-) Köpte även ett lypsyl (det var kris!) och två halsband. Inga kläder dock, visste inte riktigt vad jag ville ha ... Tror jag genomgår någon slags stilförändring nu i och med att jag tröttnat på allt gulligt och rosa, men däremot vet jag inte riktigt vad jag ska ersätta den stilen jag haft med. Än ... Det lär jag väl dock märka så småningom.

Ikväll blir det bio, jag och far min ska och se på Göta kanal 3. Det börjar nog bli dags att förbereda maten snart alltså ...


Jag vill!

Det finns mycket jag skulle vilja göra just nu. Dels fota något värt med mitt nya teleobjektiv så jag får testa mina fotoskills (kan ingen gifta sig eller nåt?). Sen vill jag även tatuera mig, men jag vet inte riktigt var eller vad. Och såklart vill jag även fortfarande resa utomlands as you all know. 

Vad stoppar mig? V E R K L I G H E T E N ? 

Min moster Alice ...

Min moster Alice är en klippa! När man kommer till henne kan man vara säker på att man får alldeles fantastiskt god mat, fika och dessutom efterrätt! Man känner sig alltid lika välkommen när man kommer dit, som idag när jag var där med mamma, Lasse och mormor och vi firade hennes man Kalle som fyller år idag :-) Mycket roligt och trevligt var det och mätta blev vi!


Ris a la malta med champis

Gårdagen bestod av julmiddag hemma hos farmor och farfar, det var som vanligt väldigt trevligt och maten var jättegod. Höjdpunkten var såklart efterrätten, ris a la malta med blåbärssylt och champis att dricka, vilket jag starkt rekommenderar alla att prova då det är en riktig hit! ;-)

Fick även tillfälle att känna lite mer på det nya teleobjektivet. Det är inte särskilt bra att fota med om motivet ifråga rör på sig då det vägrar att fokusera, men annars funkar det finfint och jag är nöjd med det vid stillbildsfotografering.



Törs inte lägga ut några bilder från gårdagens middag dock då jag inte vet om de vill hamna i bloggen :-P




Min julafton

Julafton igår blev riktigt lyckad. Efter mängder av god mad var det dags för utdelning av alla de många paket som låg under granen, eftersom att jag har tre kusiner som inte alls är gamla blir det givetvis fler klappar än det skulle blivit annars. Det tog alltså rätt länge innan allt var utdelat men sedan låg det julklappspapper och leksaker i en enda röra utspridda över hela golvet :-) Jag fick i alla fall mitt efterlängtade teleobjektiv vilket jag är mycket nöjd med även om jag knappt hunnit prova det än. Fick även en del andra saker jag velat ha, så det hade inte kunnat bli mycket bättre!





Idag blir det julbord hos farmor i vanlig ordning, det är en tradition man inte tummar på och förhoppningsvis får vi ris a la malta med champis som dryck vid sidan av till efterrätt, som också blivit lite av en tradition för vår del ... ;-)

Avslutar detta inlägg med att önska er alla en god fortsättning!


Julafton

Så var det jul igen. Sitter redo att åka och om ungefär två timmar bär det av till min faster där vi ska fira julen i år, vilket ska bli trevligt. Det enda jag känner lite sorg över är att mamma inte kommer att vara med i mitt julfirande, men det är ju tyvärr en smäll man får ta när föräldrarna är skilda, går ju inte att vara med båda samtidigt. Kommer dock sakna henne jättemycket ♥

Nu ska jag avsluta detta inlägg med att önska er alla en riktigt god jul!

80% av alla inlägg publiceras aldrig numer

Jag skriver en blogg som tycks handla till 99% om framtiden och ibland säkert kan bli lite tjatig. Det var mer varierat förut, men jag har helt tappat lusten att blogga om de andra sakerna som kanske var mer intressanta. Ofta händer det att jag sitter och stirrar på publiceringsknappen för att sedan trycka bort hela inlägg.

Det är lätt att bli begränsad när man inte ens får inspireras längre utan att någon ska komma och klaga eftersom att det möjligtvis skulle kunna kopplas till dom. Och om inte annat, för att man kan riskera att bli uppfattad på fel sätt.

 

Nej, jag beklagar mig inte. Jag försöker bara förklara anledningen till att min blogg har blivit så innehållslös :-)


Jag lever i min fantasi

Här sitter jag och funderar över framtiden som vanligt. Efter att ha avverkat fem BECK-filmer de två senaste dagarna känner jag mig lite sugen på att skjuta i höjden, byta kön och ta mig ann några kriminella busar i sann Gunvald-anda. Fast nu råkar jag tyvärr inse orimligheten i det och störande är det får jag erkänna ;-)

Däremot har skrivlusten börjat återvända och olägligt nog just när jag inte har tillgång till min bärbara älsklingsdator. Men motivationen är stark just nu på det området och sällan har längtan varit så stor efter att skriva en bestseller i klass med Stig Larssons triologi. Man kan alltså säga att jag är inne i en av mina orimliga perioder igen. Men seriöst, hur svårt kan de va ...?


Haha, bästa jullåten hittils


Kan det inte hända nåt då?

Här sitter jag framför datorn i en väldigt liten by i norrbotten och lyssnar på julmusik på Spotify. Efter att ha varit här sedan lördag kväll börjar jag känna mig lite smått rastlös av bristen på händelser, men vad göra åt saken? I brist på idéer får jag helt enkelt sitta kvar här och hoppas på att något oväntat sker. Fast det gör det ju sällan. Förstår inte riktigt hur jag ska klara de kommande dagarna om de ska fortsätta vara såhär innehållslösa ...


Facebook tar min tid

Att det är så fruktansvärt lätt att fastna framför datorn, tiden bara flyger ju iväg! Men snart ska jag i alla fall slita mig och fixa lite lunch för att sedan sätta på en Wallanderfilm.

Först måste jag dock bara hylla alla roliga facebookspel där man kan "anställa" sina vänner. I Restaurant City (ett spel som går ut på att man ska driva sin egen restaurang) går till exempel Anders Lundin numer runt och delar ut mat till kunderna. Otroligt lustigt!

Nåja, ha en toppenbra dag allihopa! Kramiz.

Ny bloggdesign, get used to it

Så har bloggen ändrat design ... Igen! Jag tröttnar så fort på mina designer och dessutom är det farligt lätt att inspireras av andra bloggar vilket leder till att man ständigt får nya idéer som är bättre än de gamla. Och på något sätt måste jag ju få utlopp för all skaparlust jag känner också! Men ombyte förnöjer ju, som det heter :-)



Men det går framåt i utvecklingen om jag får säga det själv, när jag tittar på hur mina två senaste designer såg ut. Skäms redan över dem ... ;-)

Tidiga julklappar

Igår var jag med en del av familjen och såg på förhandsvisningen av "Prinsessan och grodan", visserligen var den tecknad men trots det var den jättefin och gullig, helt klart sevärd faktiskt!



Sedan fick vi tidiga julklappar hos mamma eftersom att vi kommer vara hos pappa över julen. Det på kortet ovan, var alltså vad jag fick och eftersom att jag var med och valde julklapparna är jag sjukt nöjd! :-D ♥ Det är alltså en väska, en Jet Set klocka, en del smink och ett diadem- mycket som jag behövde faktiskt!

 

Efter julklappsutdelningen bar det av till pappa för min och min brors del. Klev av i Luleå och tillbringade några timmar hos pappas ... Vad säger man, "flickvän"? Hmm ... Vi åt i alla fall ost och kex som jag älskar och såg på finalen av dansbandskampen, dansnördar som de är :-)

 

Idag har jag mest pysslat i mitt kära photoshop och ska fortsätta med det nu.


I år kommer julklapparna vara fina, tror jag alltså ...?

Här tror jag att jag ska på stan en snabbis för att inhandla en sista julklapp och sedan åka raka vägen till stallet, men vad händer? Jo, det slutar med att jag blir runtsläpad på stan flera timmar klädd som värsta sunkisen, för att välja ut vad jag vill ha i julklapp! Såg jätteskum ut så jag säger bara det, aldrig mer mjukisbyxor och flätat, oduschat hår! Aldrig någonsin.

Men jag vet i alla fall att jag kommer bli nöjd med julklapparna det här året, det blir många paket vilket jag gillar! Det kanske är lite barnsligt, men jag föredrar faktiskt att få många små paket framför ett stort eftersom att det är roligare :-) Sen att överraskningsmomentet försvinner nu när jag själv valt ut paketen, äsh ... Jag kommer inte ihåg något?


Pengar ...

Nästa person som nämner något om pengar just nu tar jag och kastar ner i ett dike någonstans. Jag är så evinnerligt less på att behöva tänka på dem, att se dem försvinna och att tvingas hushålla med dem för att de ska räcka till allt. Pengar är seriöst det tråkigaste som finns, det värsta samtalsämnet och den värsta glädjedödaren. Varje gång de kommer på tal får jag liksom dåliga vibbar.

Visst, det är nödvändigt att de finns och att man har dem. Men just nu skulle det bara vara skönt att såhär i juletider när klappar ska inhandlas, att få låtsas att man betalade med bananer eller vad fasen som helst istället eftersom att jag vill köpa fina julklappar till mina nära och kära.

Efter att julen är över lovar jag att jag ska ägna  p e n g a r n a  större uppmärksamhet igen, men bara just nu ... Nääää! Låt mig slippa höra om hur dyrt allting är, jag vet det redan och jag orkar bara inte.

Pannkaka, plättar och småplättar- vad är problemet?

Det är ganska knäppt egentligen, att saker och ting kan heta så olika beroende på vart i landet man kommer. Den ständigt pågående diskussionen är ju till exempel vad som egentligen är pannkakor, plättar och så vidare.



För mig som är norrlänning är det ju en helt absurd tanke, att man skulle göra pannkakor i stekpanna! Sånna där stora, tjocka och buckliga saker hur fasen ska de få plats tänker jag ju, medan skåningarna givetvis ser framför sig en tunn och rund plätta när någon säger pannkaka till dem.

Hur kan det egentligen ha blivit så knäppt, när vi trots allt bor i samma land?


Dumma beslutsångest!

Det är nu man ska satsa, nu som hela världen ligger framför ens fötter och man kan klara precis allt man vill. Det är nämligen nu man är ung och har lätt för att ta in och lära sig saker. Så vad man än bestämmer sig för att göra, bör det alltså ske nu.

Så känns det i alla fall. Visst är det klart att det aldrig är för sent att följa sina drömmar, men jag tror knappast det blir lättare med åren. Kanske är det den största anledningen till att jag nu har så svårt att bestämma mig, för vad för yrkesval jag ska satsa på och allt som rör min framtid. För att jag vet att det måste (?) ske nu och att det måste (?) bli rätt.

Beslutsångesten är stor! Större, störst! Antingen går jag en kortare utbildning som ger mig jobb för några år framöver men då gäller det antagligen ett yrke man inte har hela livet vilket innebär att jag senare måste omskola mig till något annat. Alternativet är ju att redan nu bestämma sig för något man kan jobba med ja ... Hela livet, typ. Fast vill man ens ha samma jobb så länge?

Och tänk om jag bara tror att jag vill bli reseledare/ webbdesigner/ journalist osv. medan jag egentligen i mitt undervetna vill bli florist/ arkitekt/ tandläkare? Inte är det så jäkla lätt att veta vad man skulle trivas med i praktiken.

Blääääääk! Varför ska det vara så svårt för?


Om att växa upp och följa sina drömmar

Under hela min tonårstid har jag gått runt med någon slags föreställning om att jag skulle vara exakt likadan livet ut. Att jag skulle ha samma intressen, samma stil och samma värderingar. Det är först nu jag börjat upptäcka hur mycket jag faktiskt förändrats och fortsätter göra det. För bara tre år sedan var jag en blyg och osäker tjej som inte hittat mig själv eller min stil ännu. Visst, lite av det där sitter fortfarande kvar men om man jämför med hur jag var då så har jag utvecklats enormt som person.

Framför allt har mina drömmar ändrats. Den där tjejen som mest av allt önskade sig att bo på en stor gård med gröna hagar med en massa hästar överallt, skriva bestsellerböcker och bli berömd, tycks ha försvunnit. Bytts ut, mot en ung vuxen (?!) som längtar efter att resa och se världen, gifta sig och bilda familj- leva ett rätt vanligt liv med andra ord. Fast förvisso, kanske skriva någon bok ibland och ha en häst uppstallad någonstans också förstås, så man kan säga att jag inte har övergett mina förra drömmar helt utan bara gjort de lite mer realistiska.

Och det är inte utan att en viss lättnad infinner sig, över att inte längre ha så orimligt höga kvar på livet. Känns ganska skönt att konstatera att jag nog kan nöja mig med att leva ett väldigt vanligt liv ändå och vara väldigt nöjd med det. Inte ha några behov av att bli rik och legendarisk, utan klara mig bra med att bara vara lite lagom omtyckt av några väl valda personer (typ en familj, några vänner ...) Drömmaren har visst äntligen förlikat sig med verkligheten!

Fast för det inte sagt att jag inte fortfarande tror att jag kan bli precis vad jag vill. Att alla kan bli det! Jag blev så arg när en vän berättade att hon pratat med en person och denna tydligen sagt att glasblåsare, det var ju inte ett så realistiskt yrke att satsa på. Varför inte? Några ska väl göra det jobbet också, så varför skulle det inte kunna bli just du eller jag? Jag tycker att man ska följa sina drömmar och satsa fullt ut på dem, inte bry sig om de som säger att det inte går. Som fan att det gör om man har viljan och drivet!


Julfika med mp3


Före alla kommit, våran mentor hade gjort det julfint i klassrummet!


"Ta en bild på oss ...!"


Folket börjar droppa in ...



Få är så bra ...

Det är väl egentligen pinsamt, men genom att erkänna detta har jag en bra ursäkt att slippa blogga. Jag har (först nu ...) upptäckt Lars Winnerbäcks musik! Shit alltså, så bra han är ... Det är länge sen jag varit såhär angelägen att lyssna på musik som jag är nu, bara låg i sängen och lyssnade med min mp3 hur länge som helst. Jag får rysningar ♥

Så fin låt!


Back in days



Det är just bilder som denna som får mig att minnas varför jag hade rött hår och älskade rosa. But you can't be like sixteen forever, right?

Har jag förstått nåt alls?

Skickade nyss in en svenskauppgift som jag är helt övertygad om att jag missförstått totalt och kommer få IG på. Det känns ju inte så kul att oroa sig över det hela lovet, så jag passade på att fråga om jag verkligen gjort rätt i samma mejl. Blir svaret nej har jag i alla fall något att göra under lovet ...

Fin hest

 

Denna sötnöt till häst har jag varit och skött idag. Tänkte att det ska få bli en vana, sisådär en gång i veckan. Blir hur perfekt som helst!

Hemmagjorda brillor

Hur många kan säga att dom äger ett par hemmagjorda glasögon? Mamma kan, numer. Min jätteknasiga, påhittiga och härliga bonuspappa tillverkade nämligen ett par till henne i födelsedagspresent. Så nu ska hon bara gå till optikern och få glasen insatta. Eller ska hon ...?



Jag fick prova brillorna, vad tycks? Själv tycker jag att man ser ut lite som en superhjälte i dem!


Den va rätt god



Bara så ni vet, liksom ... Fast inte lika god som hemmagjord tårta förståss, det är att föredra helt klart :-)

Det är bara så

Vissa personer är så fina att man bara vill ta dem till sitt hjärta och behålla dem där för alltid ♥

Ulla red till Ullared



Har haft den här låten på hjärnan sen jag hörde den första gången för någon vecka sen. Den är inte bra egentligen, men den sätter sig fast i ens medvetande ...!

Ett födelsedagsbarn idag ...

Idag fyller mamma 41 år! Tiden bara flyger förbi känns det som, det var ju alldeles nyligen hon hade 30-årskalas ...? Av mig fick hon i alla fall ett nagelvårdsset med alltifrån nagelbandsborttagningsmedel till förstärkande lack för naglarna och andra spännande lack som alla fyller olika funktioner. Det är nästan så jag blir avis på henne, det är som en riktig godispåse för mina ögon ...!

I alla fall, grattis mamma! :-D

 


Svenskaläxa ...

Efter att du läst ut din bok ska du skriva ett brev till bokens huvudkaraktär. I brevet ska du kommentera minst tre viktiga händelser/situationer i boken som du funderat kring.

Så lyder beskrivningen till svenskauppgiften jag sitter med nu, låter det inte fantastiskt spännande? Nja, faktum är att det är en av de minst inspirerande uppgifterna jag någonsin fått, kanske beror det på att karaktärerna i boken jag läste var rätt slätstrukna. Det tog mig nästan halva boken att hitta en händelse jag reagerade över, men när jag väl gjorde det började inspirationen och kreativiteten flöda lite mer som tur var. Nu har jag valt ut två av tre händelser jag "undrade" över och jag har även själv besvarat mina frågor i ett brev där jag låtsats vara huvudkaraktären i boken. Bara en händelse kvar nu då ...


Förstår mig inte på mig själv!

Före lunchen hittade jag listan med vad man fått för individuellt val efter jul. Jag förstår verkligen inte hur jag tänkte när jag valde! Först tog jag samhällskunskap B för att sedan byta till engelska C; först nu insåg jag att naturkunskap B borde varit min  prio ett eftersom att det i många utbildningar är jättebra att ha läst, för att inte säga rent nödvändigt! När jag valde typ innan sommaren (?) var jag dock helt inställd på att gå en utbildning där naturkunskap inte är nödvändigt, men jag har börjat fundera och kommit fram till att om jag inte nu vill gå en utbildning som kräver att man ska ha läst kursen, så kanske jag vill det i framtiden och då är det bra att ha så man slipper läsa in det då.

Stormade i alla fall iväg till cyon och frågade om det gick att byta, men naturkunskapskursen var tydligen överfull så jag hamnade bara på reservlistan. Fast då har jag i alla fall försökt, får hoppas på att någon hoppar av så jag kan hoppa på ;-) Om inte annat går det ju alltid att läsa in sen, så det är inte kört för mig!


Allting har ett slut

Den sista webbdesignlektionen är över. Eftersom att de lektionerna varit mina absoluta favoriter under året, är det givetvis jättesorgligt! Hade kunnat fortsätta mycket längre, utan tvekan :-) Webbdesign är helt klart något jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden, men frågan är om kreativiteten räcker till. Är inte säker på att jag vågar satsa allt på att den gör det, för det kan bli lite trist om jag skulle upptäcka efter ett tag att den inte gör det. Dessutom kan jag ju inte ens få till min blogg snyggt! Får ha det mer som ett fritidsintresse tror jag, så behöver jag inte känna någon press utan kan våga misslyckas :-)

Men just nu orkar jag inte fundera alltför mycket över framtiden över huvud taget utan längtar mest till jullovet, även om jag inte kan säga att jag lyckats få någon direkt julstämning än. Hoppas det kommer snart!



Såhär blev den förresten, hemsidan jag gjorde som slutprojekt på webbdesignen! Den är ju inte direkt tänkt att användas "på riktigt", men jag är ganska nöjd ändå med tanke på att det var min första :-)

Tack, alla bloggare!

Det är nästan så det är pinsamt! Nu har jag surfat in på samma bloggar flera gånger sen jag kom hem, bara för att se om nån har uppdaterat (vilket någon sällan har). Det kan vara ett tecken på att jag har alldeles för lite att göra egentligen. Fast å andra sidan, när någon väl har uppdaterat blir jag väldigt glad också! Det kallas typ vardagsglädje tror jag, att uppskatta de små sakerna i livet ;-) Så uppdatera mer allihopa, så blir jag lycklig, haha.

Dessutom får jag inspiration av att läsa bloggar, många ger mig ny energi och motivation till att göra saker som känns tungt. Ibland följer någon textrad med mig i tankarna under dagen och gör det lättare att fatta beslut, orka med vardagen och helt enkelt leva. Det låter kanske lite knäppt, men det är sant och jag är såklart glad att det är så! :-) 

Studentmössan är beställd

Uää! Nu flyger pengarna iväg, körlektioner och studentmössa men då har jag ändå valt det billigaste studentpaketet i klassen. Tycker kanske inte det är värt att lägga ut en hel tusenlapp bara för att få med ett överdrag till studentmössan och allt vad det nu var, så jag valde bort lite sånt och gör något roligare för pengarna istället.

Jag har nog inte riktigt förstått vad som är så speciellt med att ta studenten, visst man går ut gymnasiet men vad kommer man ut till? Arbetslöshet kanske även om jag hoppas att jag slipper det, och framför allt mer studier! Än har jag ju inte upplevt studenten och det kanske är roligare än jag tror, men jag tycker ändå det känns lite smått överskattat. Men det är upp till bevis då ;-)

Att ha ett mål

Blev jättepeppad efter att ha skrivit det förra blogginlägget. Nu har jag lite av ett mål, något att satsa på och hålla tummarna för att det går vägen! Ska verkligen anstränga mig till det yttersta för att försöka få ett sommarjobb via hemsidan jag skrev om. Ska så omsorgsfullt skriva ansökningen och ta en jätteseriös bild att bifoga till ansökningen, allt ska göras rätt och jag ska få ett jobb! Så har jag tänkt i alla fall, så får man väl se hur långt det räcker i praktiken, men man måste ju ha en taktik :-)

Jobba i Norden i sommar?



Det är ju en dröm för mig att jobba utomlands i alla fall under en period. Nu tror jag därför att jag äntligen har hittat ett bra alternativ!

Nordjobb.net:
"Vill du jobba i Norden minst 1 månad under maj-september? Du ska vara bosatt i Norden, tala ett skandinaviskt språk (danska, norska, svenska) och vara mellan 18-28 år"

Norge? Island? Det skulle vara jättekul att sommarjobba i något annat land, låter ju perfekt för mig som vill åka bort för lite miljöombyte men samtidigt behöver håva in en del pengar :-) Dessutom har jag bestämt mig, jag ska bli rik på livserfarenheter och detta är en bra början att ha i bagaget. Så när ansökningsperioden börjar i januari tänker jag vara bland de första med att skicka in en ansökan, var så säkra! 


Dyrt och beroendeframkallande

På senare tid har jag upptäckt en väldigt smart (eller rättare sagt; inte så smart ...) sätt att shoppa. Om man betalar med kort märker man nämligen inte att pengarna försvinner och då känns det inte lika svårt att köpa något ;-) Detta faktum har gjort mig en jacka, ett par over knee strumpor, ett nagellack, ett hårspray, en hårinpackning, en stickad tröja och två linnen rikare bara den här månaden- helt otroligt! Fast idag tvingas jag dock se exakt hur mycket pengar jag gjort av med. Varför känns det inte så roligt längre helt plötsligt?



Men jag kan ju inte säga att det inte var värt det ... :-)


Dumbea

Är så grymt besviken på mig själv samtidigt som jag inte fattar ett dugg. Fick igen två prov idag och båda proven var rent kassa poängmässigt! Tycker ändå jag pluggat ordentligt till dem, men ändå gick det som det gick och jag vill bara grina. Är jag verkligen så dålig?! :-(

En lektion kvar att utstå, sen så ...!

Sitter på skolan just nu, om en stund börjar nästa lektion men det är ett tag kvar än så jag sitter och fördriver tiden så gott det går. Mi är nämligen spårlöst försvunnen (?) och är alltså inte här och kan underhålla mig *Muttrar* Efter skolan tror jag att jag ska åka in till stan för att köpa den sista julklappen, förutsatt att mamma kan komma och hjälpa mig att hitta det som står på min brors önskelista alltså.

Jag är för övrigt godissugen och sitter och längtar efter allt gott julgodis vi har hemma. Knäck, fudge, kola och lakritskola ... Mums!


Håller min smak på att förändras?

Vad har egentligen hänt med mig? Från att ha varit en oerhört rosa person, har jag nu kommit på mig själv mot att mer och mer börja snegla mot färger som lila och rött! Och visst, det hade ju inte varit något fel med det OM det inte varit för att två par rätt nyköpta rosa skor står nere i hallen och väntar på att bli använda. Då finns det liksom inte plats för att vara "otrogen". Till råga på allt känner jag mig inte alls lika sugen på att gå runt i knallgröna byxor och rosa t-shirt som jag gjorde förut. Istället har jag, ve och fasa, börjat uppskatta så simpla färger som svart och vitt! Ojoj, hur ska detta sluta?


Min bror ...







Vad köper man till en sån kille i juklapp? En tonåring? Det hade varit lättare om han varit yngre, då hade han fått en leksaksbil :-) Men jag ska väl lyckas hitta på något, en inte alltför orimlig önskelista hänger faktiskt på kylskåpet ändå. Hade det inte varit för att han ligger på minus sen min födelsedag (jag fick min egen ski-board som jag redan ägde, hallå!) så hade han varit en okej nöt att knäcka. Men nu tar det emot lite, på ett sätt vill man ju vara lika gemen, ge igen ... Fast näe ändå, det är lite för lågt för mig! ;-)

Ett steg framåt

Jippie! Har just mejlat iväg loggbok del 2 av projektarbetet. Förmodligen skulle den varit inne för skitlänge sen, men den är i princip likadan som 1:an och inte ett dugg spännande att läsa, så det borde egentligen gå på ett ut. Och så tror jag inte det finns några exakta restriktioner för hur ofta man ska skicka in loggböcker egentligen. Hoppas jag. Eller så gör det kanske det men det har jag kanske missat ... Men jaja, boken är ju i alla fall tryckt och klar och i min värld är det det viktigaste :-)

Update: Den kunde tydligen inte skickas! Tillbaka på noll då alltså ...

Sen kan jag bo vart jag vill, men var vill jag bo?

Det finns två faktorer som väger in när jag kommer välja vad jag ska studera vidare till. Dels vad det ger för chans till jobb efteråt såklart men det känns även viktigt var utbildningen är. En del städer vill jag för allt i världen försöka att undvika, medan andra lockar betydligt mer. Frågan är om man ska stanna kvar här i lilla Skellefteå, som känns bra på så sätt att man liksom byggt upp lite av ett liv här, men samtidigt vill jag ut till något helt nytt och helt eget. Det är så grymt svårt att välja!

Pepparkaksbak idag



Och som jag garnerat! Inte alla dock, men många :-) Men det gör jag så gärna, det är alltid trevligt att baka pepparkakor men ännu trevligare är det nog att pyssla med dem efteråt. Fast godast är det förstås att äta dem sen såklart, därför brukar jag sätta på extra mycket kristyr!

Hello everbody

This evening I've seen a real lovefilm, you know that kind of film that just makes you wanna cry. It was so freaking cute that it really made me wish of that special person to find me some day ♥ Eaven though I'm not a very loving person usually, so then you'll se excactly HOW amazing the film must have been!

Why do I write in english, eaven though I'm not very good at it? Well, I was stupid enough to choose english C as a corse in school, so I'll better do the training if I shall have a change to pass trough with it. Stupid, stupid me!

Hårfärger ...

På tal om andra hårfärger ... Börjar bli sugen på lite omväxling, visserligen är svart lätt den snyggaste hårfärgen men det skadar ju inte att variera sig. Fast jag vet inte, skulle nog ångra mig om jag gjorde nåt så det är inte lätt att bestämma sig ...

För ca 1-2 år sedan i min gamla blogg ...

"Påväg hem från stallet skymtade mamma en jättestor måne men den försvann lika fort, så vi tog en jättestor omväg för att leta efter månen. Vi hittade den dock inte och börjar misstänka att någon KIDNAPPAT MÅNEN!!! Vi ska sätta upp efterlysningar om den i stan. 'Har du sett den här? (Bild på månen) Ring ...' LOL! :-)"

Nuförtiden är vi mycket smartare än så, och har förstått att månen kommer och går lite som den vill. Det där var ju jättelääänge sen, liksom.




Åsså måste jag ju ta med några gamla konversationer jag citerat i bloggen:

Ronja: I min mobil har jag den snyggaste bilden på jorden!
Jag: Varför har du en bild på jorden?

Kom då alltså hem till pappa, vårt kylskåp har ju varit trasigt så pappa visade oss till platsen där det gamla stått.
Pappa "titta vad jag har köpt!", Jag "åh! En ny ugn!". Smaart alltså, givetvis var det ju ett kylskåp, men tur att jag har en hjärna :-P

Jag och Moa: P-G! Nu är vi klar med våran tidning igen! Vi har rättat alla stavfel också, det finns inte ett enda kvar!
P-G (läster igenom): Vad är en bruntåtta för något?
*ASG* Okej, vi kanske missade ett stavfel då, men det gjorde stavningskontrollen på datorn också!

Jag: Jag skulle verkligen behöva en ny ridhjälm ... Men jag får väl önska mig en när jag fyller år.
Mamma: Mmm ...
Jag: Fast den jag vill ha är lite dyr ...
Mamma: Men det gör ju inget (det är ju ändå inte mig du ska önska den av).
Jag: Den kostar typ över 3000 kr.
Mamma: 3000?! Är du galen? Tror du verkligen att någon skulle köpa en så dyr hjälm till dig?!
Jag: Men du sa ju att det inte gjorde något om den var dyr.
Mamma: Ja, men när du sa dyr trodde jag du menade 1000 kr högst. En så dyr hjälm som du vill ha får du köpa när du blivit toppryttare.
Jag: Jo ... Men då ska man ju ha sånnadär hjälmar med sverigeflaggor, jag tror inte nån har en sån som jag vill ha i sånna klasser ... Fast John Whitaker har nog, hjälmen är ju döpt efter honom.

Madde- Visstja! Jag måste ringa och be pappa köpa bensin åt mig!
Mi- Va?! Köpa ett liv åt dig?
*ASG*




 

Upptäckte förresten en lite knäpp grej. 2008-02-25 då vi fick fota på MP för första gången, hade både jag och Mi rött hår. Nu har båda svart. Mi, din härmis! Eller var du först? ;-)

Och när jag ser på tjejen på de gamla bilderna, åh alltså! Så lik men ändå så grymt förändrad. Jag önskar att jag kunnat säga till den jag var då att allt skulle bli bra, att jag inte skulle vara så fruktansvärt osäker på mig själv! Alla borde ha någon som säger det till dem.


Paranormal Activity

Tänkte jag skulle kolla upp vad det egentligen är för en film som alla säger är så läskig. Såg därför någon slags trailer för den på youtube, men det var även filmklipp där man fick se en biopublik när de såg filmen på bio och det var riktigt kul att se hur rädda vissa blev så jag skrattade mest. Men filmen ska ju tydligen vara läskig så man borde kanske se den för att avgöra det själv, men kommer jag kunna föreställa mig att det i filmen verkligen hänt i verkligheten som det påstås ska ha gjort, eller istället tänka att allting bara är animerat typ?


Ta med mig om ni ska resa bort, okej?

Tjolahopp! Jag hade tänkt att någon kunde ta med mig utomlands, men det dräller inte direkt med frivilliga tyvärr. Förstår verkligen inte vad det är för fel på folk, varför är alla så snåla?

Haha, skämt och sido. Men som ni nog redan vet tycker jag inte det skulle sitta helt fel att få åka bort ett tag till varmare breddgrader. Med vem spelar mindre roll, liksom vart och hur. Bara ATT jag får åka någonstans känns väsentligt. Taaaake me awaaay?


Ju mer man drar in magen desto smalare blir man förresten. Logik på hög nivå!


Klassfesten

Klassfesten igår blev som väntat lyckad. Vi körde blandannat "Pandoras ask", en slags frågelek och så blev det Twister också som jag deltog i så gott det gick med tanke på att jag var lite småvinglig bara, haha. De flesta åkte dock kring tiotiden för utgång, medan jag, Mi och Madde stannade kvar och såg vem som vann Idol. Mi bröt ihop på golvet när Calle inte vann, stackaren ... Själv tyckte jag dock att Erik var en värdig vinnare då han har varit en av mina favoriter sen början. Menmen, lånar några bilder från Mi då jag inte hade med kameran under kvällen :-)






Idolfinalen

Såg ju inte Idol igår så jag tittar på olika klipp från gårdagen idag istället. För mig var klippet här nedan höjdpunknten hittils, min favorit var ju med och jag blev tårögd ♥

 


Tonight's gonna be a good night

Idag har jag shoppat lite nödvändiga produkter från Kicks. Det blev en dyr mirakelhårinpackning, ett rött nagellack (har velat ha det i evigheter) och ett super extra strong hårspray.



Hade även körlektion på morgonen där det rådde minst sagt delade meningar om min körförmåga. Medan jag tyckte att jag på ett fint sätt tog mig till Coop kunde körläraren påpeka en hel rad fel som jag gjort utan att jag ens märkt det. Min fråga efter lektionen blev därför ganska naturligt "kommer jag någonsin få körkort?". Otroligt nog blev svaret ja, annars skulle jag tydligen fått veta det för länge sen. Men det vete tusan alltså om det verkligen stämmer ...

Men klassfest ikväll alltså! Är trött just nu men tror det kommer gå över när man väl kommit igång med allting, det ska bli roligt i alla fall. Har dock inte ännu bestämt mig för om jag ska gå ut efteråt (som de flesta andra) eller spara de pengarna till ett senare tillfälle. Får väl helt enkelt se hur mycket energi jag har kvar sen och om jag orkar :-) I vilket fall som helst lär jag sova läääänge imorgon har jag en känsla av! Hee.

Aldrig mer pappersflygplan

Nog är det väl typiskt, att enda gången man får för sig att vika ett pappersflygplan så råkar man ta ett papper som faktiskt var viktigt. Så det var bara att snällt knalla upp till ägaren av papperet och förklara situationen, erkänna att man gjort något så översittaraktigt som att vikit ett flygplan av skiten. Lite pinsamt är det allt.

Helt jäkla sjukt

Jag saknar dig så grymt mycket ibland ♥
Hoppas vi ses igen någon gång ♥

Klassfest tomorrow

Klassfest imorgon, hoppas verkligen att jag känner mig piggare då än jag gör idag för annars blir det lite halvtrist. Nu ska jag i alla fall försöka fundera över frågor till en grej vi ska köra imorgon, ska komma på en personlig fråga till varje person i klassen ... Men det kommer bli KUL, för det har jag bestämt att det ska bli och magontet ska bort tills imorgon, så det så! ;-D


Det kommer ordna sig

Idag har jag tagit det första steget mot att börja ordna mitt liv igen. En mysig häst att ta hand om och rida någon dag i veckan är absolut en utmärkt början ♥ Funderar på att prova något nytt också, kanske börja med yoga eller något spännande? Det skadar ju inte att röra på sig, tvärtom. Får nog kolla upp om det finns något lämpligt och simpelt som passar en ovig tjej som mig. Pensionärsgruppen kanske gör undantag när de ser hur svårt jag lär ha att klara alla svåra rörelser?

Spöken ...

Sov mitt på dagen idag. Brukar egentligen aldrig göra det, men nu kändes det verkligen som att det behövdes! Vaknade en och en halv timme senare efter att ha drömt om att ett spöke ryckte tag i mig och sa att jag var tvungen att klä mig varmare. Natten till idag drömde jag att jag själv var ett spöke och att en gubbe högg mig med en yxa upprepade gånger, det gjorde svinont, men jag var ju redan död så jag kunde inte dö igen i alla fall ... Summan av kardemumman alltså, jag drömmer väldigt mycket om spöken just nu. Kan det bero på att jag sett för mycket på Ghost Whisperer på sistone? Well, inte mig emot i så fall, så länge spökisarna håller sig till drömmarna ;-)

Kosttillskott, bu eller bä?

Jag är blek som ett lik, jag skojar inte. Kan inte vara sunt och jag antar att det finns någon vettig anledning som inte stavas solbrist (även om man skulle kunna tro det). Eftersom att jag inte dricker mjölk har jag garanterat både kalk och D-vitaminbrist. Säkert en massa andra brister också, som järnbrist, energibrist, endorfinbrist och så vidare. Borde antagligen knapra en massa vitamintillskottspiller.

Det var inte alltför länge sen jag var väldigt anti mot att stoppa i sig tillskott av alla dess slag, tyckte det skulle räcka att äta en allsidig kost. Men ärligt talat, det gör jag verkligen inte och jag börjar bli orolig för mig själv. Det är andra dagen i rad mitt huvud värker och trött är jag nästan konstant.

Kanske börjar vara dags att överväga alternativet med kosttillskott trots allt ...


Halelujah!

Äntligen har jag hittat min fotograf och valt bilden jag ska försöka efterlikna. Den här snubben har en sån bredd i sitt bildarkiv att jag blir alldeles knäsvag. En sak är säker, och det är att precis sådär stort ska mitt eget bildarkiv också vara en dag och då kommer jag ha sett och upplevt världen minsann! Hemsidan dessutom, så enkel och stilren och lätt att titta på alla bilder, precis som jag vill ha det.

Nu är jag nöjd kan jag säga! Jag hade en bild i huvudet om vad för slags bild jag skulle vilja ta och efterlikna, så hade jag turen att snubbla över en liknande bild med mjukisnallar i snö som jag själv också brukar fota. Så nu kommer det kännas personligt för mig trots att jag ändå efterliknar någon annans bild. Bättre kan det inte bli helt enkelt! :-D 

Hur svårt kan det vara att hitta en bild?

Uppgiften att hitta en bild att "apa efter" går åt skogen. Bilderna jag hittar är inte direkt bara att återskapa hur som hest, för hur ofta springer man på en örn eller ett fantastiskt landskap utanför skolan? Att hitta ett fint motiv är nog svårt om man inte ska försöka efterlikna någon annan ... Dessutom är det ju roligare att få hitta sina egna motiv! Men jag förstår samtidigt poängen med att återskapa en bild som redan finns och ser det som en nyttig och intressant grej. Bara jag nu hittar en bild som går att återskapa, det vill säga!

Jag ska bli stjärna

Det är ett rätt intressant program att följa, med barnen som satsar på att komma upp i eliten i sporten de utövar. Jag undrar om jag kunnat vara så bra om jag tränat typ arton timmar i veckan sedan tidig ålder, men det kommer jag ju aldrig få veta. Fast intresset måste väl finnas där också, jag spelade både fotboll och innebandy när jag var yngre men det blev väl rätt så många uteblivna träningar för min del. Nej, någon elitidrottare skulle jag nog inte blivit ens om mina föräldrar satsat hundratusentals kronor på min utveckling.

Fast man kan ju vara bra på annat istället, sådant som inte involverar tennisarbågar eller brutna nackar. Och det kan nog vara minst lika bra det!

Förslag?

Till på torsdag har jag en fotoläxa. Jag ska hitta en fotograf vars bilder jag gillar ... Så länge allt väl, men sedan ska jag även välja ut fem bilder som fotografen tagit och försöka efterlikna dem med fem bilder som jag själv ska fota. Ha ha, lätt. NEJ! Förslag, någon?

Börsgårds Hero

19 maj 2003- 7 december 2009









Visst finns mirakel och för mig var det faktiskt du, som fick den vingklippta fågeln att börja drömma igen. 2 fina år fick vi tillsammans och du kommer alltid att äga en stor del av mitt hjärta. Min hjälte, önskar att vi fått mer tid tillsammans men livet är aldrig rättvist ♥

Tack och lov för internet

Kan nästan sitta hur länge som helst och titta på resor, drömma mig bort. Det piggar på något sätt upp att veta att de ändå finns där att boka bara några knapptryck bort. Att jag skulle kunnat boka en, om jag haft pengar förstås, men jag brukar låtsas att jag har det. Teneriffa, Las Palmas, Hurghada ... Någon gång så!

Kunde ha gått ...

BP: Va? Inga plättar ...
Mamma: Nej, Bea ville ha något salt så det blev fiskpinnar istället.
Jag: Se inte så mordiskt på mig ...
BP (till mamma): Vad ska vi göra med henne?
Jag: Skicka mig dit peppar'n växer?
BP: Nähädu, så roligt ska du inte ha det!

Jaja, det var i alla fall värt ett försök.

Står utanför allt!

Jag blir fasen deprimerad om jag inte redan var det! Kan inte söka några stipendium, för det finns inga sådana som passar för mig. Finns stipendium för allt möjligt, men inte för en tonåring som bor hemma hos sina föräldrar och inte har någon fastställd sjukdomsdiagnos.

Sett utifrån har jag det helt enkelt för bra tydligen. Att jag är rent deprimerad över att inte få åka iväg på hela jullovet och går runt och muttrar om att mitt liv suger, det finns det ingen räddning för. Inga stipendium har stiftats för sådana problem och bara gudarna vet varför. För när man misslyckats med samma körkortsteorifas tre gånger i rad och helt enkelt bara inte fixar det, då älsklingspollen är redo att galoppera på trapalandas gröna ängar (?!) och allting bara känns skit, då kunde man faktiskt behövt lite pengar i kassan för att muntras upp!

Jag har börjat undra

Vad är frihet?

Jag vill oxå!

Medan pappa fortfarande tror att han ska åka till "Murbada" på semester i januari, skulle jag kunna ge otroligt mycket för en resa. Tycker faktiskt jag förtjänar att åka mer än han gör, han vet ju inte ens vad det heter dit han ska (HURGHADA!! Egypten) så egentligen borde jag få åka istället för jag vill det mer :-P Men vi vet ju alla, hur orättvist livet är.

Jag: Men vart ska ni åka då?
Pappa: Murbada, kan det ha hetat så ...?
Jag: Du menar Hurghada? Men ååååh!

Jag: Pappa tror han ska åka till "Murbada".
Mamma: Vad då?
Jag: Till Hurghada! Herre gud, han vet inte ens vad det heter.
Mamma: Vart ligger det ...?
Jag: Men EGYPTEN såklart!

*Suck* Obildade människor ;-)

Och jag vill verkligen, verkligen, verkligen resa bort i jul. Så mycket att det gör ont! Men istället ska jag sitta hemma och tröstäta från Aladdinasken hela julen och få ännu mer ont i magen. Men ni får ju inte tro att jag klagar ...

Hej jag lever

Det kan möjligtvis hända att folk tycker att uppdateringen här på sistone har varit i sämsta laget. Det stämmer väldigt bra! Men det beror faktiskt på att jag har haft viktigare saker för mig än att blogga, tro't eller ej. Idag kommer jag nog inte heller att kunna blogga så mycket, först blir det julfika i en kyrkstuga och sedan tacos, fett nice!

Helrenovering av bloggen, klart!

Nu är den nya bloggdesignen äntligen på plats! Tid tog det, men det var det nog värt för jag tycker att slutresultatet blev helt okej ändå :-)

Helgens planer

- Fixa en ny bloggdesign, lika bra att göra en totalrenovering som passar bättre till mitt "nya jag".

- Skriva på boken (ta med laptopen!)

- Plugga körkortsteori och göra faser. 

- Skriva ner min önskelista inför julen.

- Baka något gott som jag kan proppa i mig medan jag gör allt detta. Energi och uppmuntring lär behövas!


Mitt nya liv

Nu tycker jag faktiskt att det är dags att skriva det jag grämt mig för att skriva i bloggen eftersom att det låter så fruktansvärt överambitiöst.

JAG SKA BÖRJA ETT NYTT LIV (eller kanske snarare uppgradera mitt gamla).


Sådär ja, nu var det sagt och orden kan inte dras tillbaka. Detta betyder att jag verkligen måste göra det nu, det som jag sa.

Men vad innebär det då, ett nytt liv?
Mja, jag är inte helt unik utan har vissa rätt typiska ändringar jag vill genomföra i mitt liv. Hade tänkt börja leva lite mer sunt, typ träna och motionera ni vet. Bara för att man mår bra av det och får mer ork till att göra annat, absolut inte för att jag inte är nöjd med hur jag ser ut om nu någon trodde det.

Sedan tänkte jag bli bättre på att ta tag i saker, att motivera mig själv till att genomföra sådant som känns tungt. Att göra klart saker och inte bara låta dem bli liggande halvfärdiga.

Och kanske viktigast av allt; den nya Bea ska bli en väldigt positiv, snäll och utåtriktad person. Lyxvarianten, färgen i filmen om mitt liv. Ungefär.


Bad finger

Jag har kanske just hittat på den sämsta ursäkten genom tiderna: Mitt lillfinger värker så jag kan inte skriva nu, för det gör ont att trycka på sparknappen ...

Men det är faktiskt sant, det gör väldigt ont att trycka på sparknappen och eftersom att jag sparar var och varannan sekund gör det ont nästan konstant. Spara med något annat finger? Nej, se det går ju inte eftersom att det känns VÄLDIGT ovant. Dumma lillfinger!

Halkbana

Skolan hade mejlbombat mig när jag kom hem idag, nio meddelanden i inkorgen men några var samma som blivit skickade flera gånger. Men det var bara positiva besked, ledighet imorgon och julfika med klassen längre fram= MYYYS! ♥


Idag har jag i alla fall varit och gjort halken. Hade inga gjort mig några direkta förväntningar på det (till skillnad från en i gruppen som oroat sig i månader ...), men det var superkul! Första gången jag skulle svänga gick det "superfort" och jag sladdade in i några stolpar men jag bara skrattade åt eländet. Lyckades även sladda runt helt en gång och en annan gång fick jag inte ur handbromsen utan blev tvungen att anropa i kom-radion för att ta reda på hur man skulle göra. Så häftigt att man fick åka själv utan lärare förresten! :-D

Sen på hemvägen fick jag köra halvvägs från Piteå och till körskolan, första gången på 110 väg och med farthållare. Fast det tog ett tag innan jag vågade lita på att det verkligen gick att ta bort foten från gasen, det kändes ju jättekonstigt! Sedan hördes det visst antydningar om att jag skulle bli en sådan som lär ligga lite för tungt på gasen som det så fint uttrycktes, en FORTKÖRARE för att tala klarspråk! JAG, har väl aldrig hört något så fånigt i hela mitt liv! Det kan väl aldrig ha att göra med att jag råkades komma upp i 120 vid en omkörning och förvånat utbrast "Fasen! Går det såhär fort?". Nää, jag kör ju så lungt och fint så ...?

Så bortsett från halva vägen hem då jag satt som en packad sill mellan två väl utbredda pojkar ur gruppen och inte kunde luta mig bakåt mot sätet, så har detta varit en mycket trevlig upplevelse! Fast det förstås, att prova krocka var inte heller jättetrevligt särskilt som han som var med oss sa att det var större risk att mitt bälte gick av när det var snurrat. Trodde seriöst jag skulle flyga in i spegeln vi åkte mot ... Men jag klarade mig faktiskt! Att ta sig ut ur en upp och nedvänd bil däremot ... Förutom att mina ögon höll på att ploppa ut ur sina hålor och jag inte trodde jag skulle klara av att få upp benen i taket med tanke på hur "vig" jag är ... Fan vad kul det var!

Mer halkbana åt folket vafan!


Jevla teori!

Fasen alltså, vad hände med motivationen egentligen? Det började ju så bra idag, rummet fick sig en ordentlig genomstädning och jag hade planer på att fortsätta med körkortsteorin. Men så frågade mamma om jag skulle med till stan och en tröja, två linnen och minus 200 kr senare känner jag mig inte så sugen på det längre. Fast det är nog en underdrift att säga att jag inte känner mig sugen på det, att det känns som en fysisk omöjlighet ligger nog närmare sanningen. Men det går bara inte, jag klarar ju inte den jävla teorin ...!

No!

Nu har jag kanske klantat till det rätt rejält. Att inte läsa Historia A kan ha varit ett stort misstag från min sida, upptäcker jag nu när jag sitter och tittar på tänkbara vidareutbildningar för min del. Lite dumt är det att jag inte förrän nu har börjat veta på ett ungefär vad jag vill bli, för om jag vetat det i typ tvåan hade jag givetvis valt annorlunda. Visst, det går ju att läsa in historiakursen sen på distans om man så vill, men det tar ju tid helt i onödan och förutsätter nästan att jag har ett jobb på sidan av det!

Wellwell, ska fortsätta städa mitt rum nu som jag höll på med.

Yes!

Finally! Nu kommer mina nära och kära bli nöjda, för jag har nämligen kommit på vad jag önskar mig i julklapp!

En till dröm på hyllan

Nu har jag det! Äntligen vet jag vad jag vill göra av min framtid ... MEN, det finns ett stort men, det handlar om ett rätt stort och omfattande projekt. Summan av kardemumman; jag har ingen som helst erfarenhet av det jag vill genomföra och jag kommer således att lägga det på is som med allt annat i mitt liv.

Det är synd, för jag skulle verkligen vilja driva ett alldeles eget litet bokförlag. Har faktiskt till och med kommit på ett namn till det! Och tänk vilken dröm alltså, att sitta och läsa böcker hela dagarna och se nya stjärnor födas. Sedan kunde man expandera med en hipp bokhandelskedja också och lyckan skulle vara gjord.

Men alltså, hur svårt kan det egentligen va?

Foundation, vadå?

När jag var och handlade idag fick jag små foundationprover med mig hem gratis. Jättespännande tycker jag, som inte har någon aning om hur de ska användas! Natural, golden, light reflecting, true lift ... Det är ju en hel djungel! Får väl testa mig fram helt enkelt, det kan ju inte bli värre än att jag kommer till skolan sminkad som en clown. Right?

Jag vill också vinna ibland, okey?

Vad är vitsen med att få ett sms där det står att man INTE har vunnit sms-tävlingen man deltog i dagen innan? Det blev så defenitivt på något sätt, krossade alla mina förhoppningar. Till råga på allt var det ju ett resepresentkort på 5000 spänn som stod på spel ... CRAP, jag ville verkligen vinna! Det märks att jag börjar bli desperat efter att få resa iväg nu, brukar aldrig ens delta i tävlingar annars ...

Idag firade jag och Hero våran tvåårsdag tillsammans förresten. Tänk vad tiden gått fort!

 


Hablahablahabla

Det borde vara förbjudet att ha arton boksäver i bloggnamnet! Det tar ju typ halva dagen att skriva liksom ... :-P Ta det inte personligt Maria, MEN VAD TÄNKTE DU PÅ?!

RSS 2.0