Ny kodning

Som ni knappast kan undvika att se, har jag designat om min blogg igen. Det tog några timmar den här gången eftersom att jag testade lite nya saker i kodningen och krånglade till det rätt rejält. Men det var värt allt kämpande, för nu är jag ändå hyfsat nöjd! Det är ju så kul också att designa! Okej, inte så kul att jag skulle göra det till andra gratis bara för skojs skull, men tillräckligt kul för att göra det någon enstaka gång för förändringens skull :-P Ska försöka lära mig ännu mer nu när jag förstått hur extremt mycket man kan designa en vanlig blogg efter att ha sett på andra designer, men tillsvidare får ni nöja er med den simpla jag har nu. Haha.

Vaken redan?!

Vaknade klockan sju i morse= superförvånad! Det måste ha berott på att jag gick och la mig ganska tidigt igår kväll, men ändå liksom, ska man vakna trött?! Hur som helst, igår satt jag minst en timme och jobbade med projektarbetet vilket känns jätteskönt eftersom att jag verkligen inte får ligga på latsidan med det. Men eftersom att jag fortfarande tycker att det känns kul har jag inga större problem med att ta itu med det trots allt :-) Tur att jag inte valde något mer energikrävande som att typ skriva en roman, då vete fan hur det gått, haha. Har påbörjat två stycken på fritiden, men är fast med båda! Hoppas det lossnar snart ...

Nej, nu ska jag gå ner och äta lite frukost. Have a nice day!


När ska man leva?

Jag sitter faktiskt och känner en stigande känsla av rastlöshet. Det är inte alls likt mig, snarare är jag en sådan som har kunnat sitta hemma  som en enstöring framför datorn timme efter timme utan att över huvud taget reflektera över det. Men något har förändrats, det är bara att konstatera. Lugnet vill inte längre omsluta mig, fötterna vill inte vara stilla och munnen vill inte vara tyst. Ut vill jag, göra något kul! Pengar, pengar ...?


Som det ser ut nu har jag två val: Leva nu eller leva sen. Eller snarare, leva lite halvt nu eller leva rent ordentligt sen. Jag har helt enkelt inte råd med både och, går jag på bio och sådant här hemma kommer jag mig aldrig någonsin utomlands. Och det vill jag ju också, så fruktansvärt gärna!

Matfesten och bio

Gårdagskvällen blev riktigt trevlig. Träffade Maria kring sextiden och efter att ha gått och köpt biljetter till BECK-I stormens öga, så gick vi till matfesten. Åt typ thaimat med vårrullar, grillspett, kycklingwook och en hel del ris vilket var gott! Sen blev det till att fördriva tiden ute i regnet innan bion började. Filmen var jättebra! Visst, Gunvald var inte riktigt som han brukade och det var förstås lite trist men han var bra på sitt lilla sätt ändå :-) Men det var i alla fall en riktigt fin kväll bortsett från regnet som fick oss (och BARA oss?!) att se ut som dränkta katter. Hehe.


Pepp inför kvällenMatfesten och bio med en vän. Det kommer bli fett nice, helt enkelt!

Ja, mycket värre kunde jag haft det ... Jag kunde ju ägnat 12 timmar åt att skrapa fett ur får på Island!

Höjden av otänksamhet?

Ett smart tips: Skriv inte på facebook att ditt jobb suger och att du hatar din chef. Speciellt inte om du lagt till chefen som vän.

Jag har hört att det kan leda till att man inte behöver bekymra sig om att gå till jobbet nästa dag.

Lyckat.


Jag läser av egen fri vilja!

Godmorgon. God morgon. God? Jag förstår faktiskt inte varför man säger det, för det är sällan de känns särskilt goda. Ondmorgon hade passat bättre, eftersom att jag alltid är så grymt trött när jag vaknar!

Nu står jag på skolan och väntar på att den första lektionen, som är foto, ska börja om ungefär en timme. Tills dess får jag alltså försöka fördriva tiden med att surfa runt på datorn, läsa eller något. Fast om man läser en bok tror alla att man gör det för att man MÅSTE och inte för att man vill. Sist jag satt och läste en Agatha Christie på skolan kom en lärare fram till mig och sa "Åh, en flitig student". Som att man inte kan läsa för skojs skull, utan att bli tvingad! Jag kan i alla fall och gör det gärna eftersom att jag alltid älskat att läsa. Men jag verkar vara en sällsynt vara?

Att ta tag i sig själv

Det blev en riktigt bra dag idag trots allt. Just därför att jag varit duktig nog att ta itu med lite grejer som jag dragit mig för att göra. Jag har som sagt tänkt ut en massa förslag till vad jag kan ha som projektarbete, jag har skickat iväg ett mejl om praktikplats, köpt en födelsedagspresent och jag har öppnat ett worddokument för första gången på flera dagar. Wow alltså! Det kallar jag att vara effektiv!

Däremot har jag fortfarande inte varken städat mitt rum eller bokat tid för körlektioner. Men allt kan man ju ändå inte göra samtidigt ... Right?

Tatueringar

Idag sa mamma att hon tycker jag ska tatuera mig. Min mamma är verkligen världens häftigaste, hur många mammor skulle föreslå det bara sådär? Jag har ingen aning ... Men när hon föreslog att jag skulle tatuera in "mamma" eller hennes namn, kändes det inte lika häftigt längre. Jag föreslog att jag kunde göra det under foten, där det inte syns så mycket. Men jag tror inte hon gillade tanken på att jag skulle trampa på henne varje gång jag går ...? Konstigt.

Nu tror jag i alla fall att jag bestämt mig för att jag ska ha någon typ av tatuering. Återstår bara att se vad det blir för en då.


Sökes; någon att älska

Jag vill känna fjärilarna fladdra i magen, hjärtat slå ett extra slag och hettan blossa upp på mina kinder.

Jag vill ha myskväll framför tv:n, hålla handen på bion och kramas där alla ser.

Jag vill till och med känna tviveln komma krypande, ilskan bränna under skinnet och tårarna välla fram under ögonlocken.

För att uttrycka mig i klartext: Jag vill ha en fucking jävla pojkvän!


Tidsfördriv

Onsdagarna här framöver kommer att innebära ledighet för min del eftersom att vi då inte har några lektioner på skolan. Riktigt skönt att bara behöva gå fyra dagar i veckan! Vad som är mindre skönt var att idag skulle vi lyssna på en timmes information om projektarbete i aulan på morgonen, så nu står jag på skolan och väntar på skjuts hem. Det går nämligen läskigt dåligt med bussar hem till mig, vilket kanske inte är så konstigt eftersom att jag bor grymt ocentralt! Har i alla fall hunnit med att gå och köpa en födelsedagspresent till min lillebror som snart fyller år, och två saker till mig själv. Eftersom att vi har så korta skoldagar har det blivit mycket saker till mig själv den senaste tiden, då jag brukar spendera tiden med att gå på stan och kolla på grejer. Inte för att jag är särskilt road av det, utan för att jag helt enkelt inte har något bättre för mig då jag inte ens kan åka hem. Men det har i alla fall gjort att jag stött på lite super-reor som jag passat på att utnytja. Inte så dumt alltså.

Nej, nu ska jag ta ett besök hos skolsköterskan och fixa mjölkfri kost. Ha det chill!

Vad jag har

När jag tänker efter har jag en sådan grym tur med tanke på hur livet kunde varit! I fortsättningen ska jag alltid göra mitt absolut bästa för att fokusera på det jag har som är bra, istället för det som jag inte har. Det blir så mycket enklare och roligare på det viset!

Positiva saker med mig och mitt liv.
- Jag har faktiskt vänner.
- Jag har bra självinsikt vilket innebär att jag kan förbättra mig.
- Jag har en fantastisk medryttarpolle (nästan två).
- Jag har jättebra föräldrar.
- Jag har fritidsintressen.
- Jag har drömmar i livet! Utan drömmar går man under.
- Jag vet knappt innebörden av deppighet utan är oftast glad eller neutral.
- Jag vågar klä mig som jag vill.
- Jag är hyfsad på att skriva.
- Jag är frisk och kry! (Bortsett från nästan ständig förkylning)
- Jag har ganska bra betyg i skolan.

Hur många jag blev det där nu? Precis lagom många för att jag skulle känna mig mer nöjd med livet, faktiskt.

Kärlek

Den Stora Kärleken. Ni vet, den som i alla fall finns i alla gulliga kärleksfilmer man ser. Men finns den i verkligheten också? 

 Igår såg jag en kille på Coop. Våra blickar möttes och mitt hjärta smälte. Sedan försvann han in bland hyllorna and thats it liksom. Finito. Om det varit en film hade jag kanske sprungit rätt in i honom, vi hade tittat varandra djupt i ögonen och sedan hade han bjudit ut mig på dejt och vi hade levt lyckliga i alla våra dagar. Typ, inte fan hade han bara försvunnit i alla fall!

Därför börjar jag starkt betvivla att jag någonsin kommer bli så kär i någon att jag är beredd att offra allt för den personen. Lika svårt är det att tro att det verkligen skulle finnas någon därute som kan bli kär i mig. Tanken känns så sjukt avlägsen, som att jag kommer leva resten av livet som singel.

Men okey, vid närmare eftertanke; hitta den rätte innan man ens hunnit fylla 18? Han med stort H, som man kommer tillbringa resten av livet med? Kom igen Bea, bättre kan du!

Hjälp!

Sitter och söker praktikplats/apu för två veckor typ i oktober någon gång. Helst ska det vara något där jag slipper ha superdupertråkigt. Förslag ...?


En brusande färd

Så evinnerligt dum jag är. Det är ju klart att jag vet vem hon är och vem hon vill vara. Hon som är jag. Det tog mig bara lite tid och nya erfarenheter för att inse. Men nu ser jag allting klart igen. Så klart.

Personligheten sitter inte i byxorna.

Vem är jag egentligen?


Jag kan bara vara den jag är, det kommer ingen någonsin kunna ändra på. Men på senare tid jag ställt mig en jävligt vesäntlig fråga, vem är jag egentligen? Bilderna där ovan visar mig idag, den nya stil jag för tillfället håller på att känna på. Grejen är nämligen den att jag inte har en aning om vilken som är min stil längre. Att sticka ut känns inte längre som prio nummer ett, rosa tröjor och knallgröna byxor är inte vad de en gång varit.

Vilka åsikter står jag för? Hur vill jag bli sedd och uppfattad? Ska jag vara ärlig tror jag folk i nuläget har en förbaskat vag uppfattning om mig, eftersom att jag för det mesta är tyst och håller inne med vad jag känner och tänker. Jag vägrar tro att jag faktiskt inte kan vara på något annat sätt, vill inte egentligen vara den som står vid sidan av och tyst iakttar. Ändå blir det alltid så utan att jag riktigt förstår varför. Antagligen beror det på att folk inte förväntar sig att jag ska säga något annat än "aha ..." och "mhm ..." och därför inte ens orkar bry sig om att dra in mig i något samtal. Med all rätt, för jag säger sällan något annat när jag umgås med folk i grupp. Det är som någon slags spärr som gör att jag inte kan säga något av värde! Det blir bara helt tomt i hjärnan om jag ens försöker. Förjävligt.

Men det måste ju gå att göra något åt det, right?

Ps: Det är taskigt att smyga sig in i syskons rum utan att fråga om lov ... Men jag har ingen egen spegel så jag tog ett kliv in i rummet och smällde av några rutor. Please dont kill me? (A) Ds.

Just fan, det är ett annat fel med mig! Ja, att jag är så grymt konflikträdd alltså. Varje gång jag gör något funderar jag på om det kan göra att någon annan blir sur på mig. Kommer jag fram till att så är fallet, gör jag det inte (I bästa fall bloggar jag det). Måste fan sluta bry mig.

Thank you very mucho

Det är verkligen nedslående när ens pappa läser bloggen och säger något i stil med "men det här var väl inget intressant?". Okej, jag har i evigheter sagt att han inte får läsa min blogg så han hade kanske förväntat sig att den skulle vara annorlunda ... Men ändå, shysst pappa! :-(

Ps: Du kan alltid sätta in 100 000 000 kr på mitt konto om du vill att jag ska förlåta dig :-)

Några drömresemål


Bild från Wikipedia

Frankrike, Paris- Inga närmare förklaringar behövs väl till varför jag vill åka dit. Eiffeltornet, Louvren, Triumfbågen, Notre Dame ... Jag vill se allt! Och så shoppa lite också när jag ändå är där ...


Bild från WikipediaVenedig, Italien- En stad på vatten, med 150 kanaler och 400 broar. Perfekt, eftersom att jag alltid varit sugen på att åka gondol! Och så verkar det vara väldigt vackert där.


Bild från WikipediaIsland- Av någon anledning har jag alltid fascinerats av den fantastiska naturen på Island! Jag ska bada i varma källor, rida islandshäst och uppleva miljön.


Bild från Wikipedia


Norge- Dansa till tonerna av Rybak och umgås med skojiga norrmän som pratar så härligt. Vad mer kan man begära?

El todo el mundo!

En sista minuten på jullovet. Bara att sitta och titta på tänkbara resor får mig verkligen på gott humör. Inte för att det är mer än drömmar från min sida, men vem vet, kanske kan det bli mer? Det verkar trots allt som att det faktiskt finns riktigt billiga utlandsresor om man orkar söka. Och om jag önskar mig det i födelsedagspresent, julklapp ... Man vet aldrig, hoppet är det sista som kommer överge mig.


Malaga 2007.


Igårkväll sms:ade jag upp nästan 70 av mina gratissms. Fick jättemycket peptalk av en vän, förstår inte att hon orkar bry sig om att försöka hjälpa mig till bättre självförtroende. Men missförstå mig inte, jag är otroligt glad och tacksam att någon står ut med att lyssna på mitt tjat om hur tråkig jag är. Men jag förstår det inte!


Ny bloggdesign


Den gamla headern är nu ett minne blott.

Designade om bloggen lite idag eftersom att jag fick så bra med inspiration och blev sugen på lite förändring. Känner jag mig själv rätt kommer bloggen att ändra utseende ganska ofta eftersom att jag tycker det är så kul med bloggdesign, men för tillfället är jag i alla fall hyfsat nöjd med "renoveringen". Visst, det kanske är jätteego att ha en superstor bild av sig själv som alla ser så fort de går in på bloggen, men ändå!

Webdesign är förresten något jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden, älskar att sitta och skapa och designa grejer! Ska gå en kurs i ämnet nu i år, så vi får väl se om jag får mersmak för det eller tröttnar. Ser i alla fall fram emot det just nu, jättemycket.

Min pappaJust nu håller han på att måla huset i sina "arbetsglasögon" från typ åttiotalet. Tyckte om bilden på något sätt, även fast den har sina brister ...

Foto i bagarstugan

Vad gör man när man inte har något att göra? Fotar, såklart och så är man sysselsatt ett tag med redigering också! Fast så mycket fotande blev det inte för min del den här gången, jag ställde kameran på självutlösaren och lekte modell istället med någon slags hatt. Kul!Vänskap

Det är ganska lustigt egentligen, de kompisar jag har i klassen tog det över ett år innan jag verkligen började se dem som mina riktiga vänner. Så finns det samtidigt andra som jag bara träffat några enstaka gånger men redan utan tvekan stolt skulle säga att h*n känner jag! Tänk att det kan vara så olika, helt beroende på omständigheterna kring hur och var man träffades. Fast i och för sig beror det kanske på hur personen är också, är det någon som är öppen och pratar mycket om sig själv är det ju lättare förstås. Och chansen att träffa någon man direkt kommer överens med i en klass på typ 20 elever kanske inte heller är den största så det är nog inte så konstigt när allt kommer omkring. Men ändå!

Btw, inatt drömde jag att jag och mamma var i Turkiet. Men tiden gick jättefort och vi hann inte med någonting! Sista dagen åkte vi på en jättelång tur och sedan ville mamma äta på en lyxrestaurang; så vi hann inte gå till min favvis! Mardröm nr 1, det var ju därför jag ville dit från första början!
Jag vill se världen

Facebook är bra, där kan man hålla reda på vad alla släktingar och vänner har för sig. Just släktingar har jag nästan för många av, det bara kryllar av mostrar och kusiner som nästan blir omöjliga att hålla reda på när de, ja ... Förökar sig. Ibland blir jag nästan lite avundsjuk på de som har en liten släkt som istället är lätt att hålla reda på och som de har nära kontakt med. Kanske är det här med släktband överskattat, men det känns ändå lite tragiskt att inte ens veta namnen på alla kusiner/kusinbarn och knappt ha träffat dem. Men hallå, då mamma har typ nio tio syskon är det inte så lätt! Herre gud förresten ... Säg inte att jag glömt någon nu?! Pinsamt, i så fall.  

Facebook i alla fall, anledningen till att jag började detta förvirrade inlägg. Jag såg bilder från några släktingars utlandsresa där, och insåg hur fantastiskt det måste vara för deras små parvlar att få resa utomlands redan när de är små! Själv var jag utomlands (förutom Finland då ...) första gången först på klassresan i nian.


Alhambra i Spanien, ett av världens sju underverk. Sex stycken kvar!

Efter det har jag varit utomlands en gång till (i sommar) och har alltså totalt besökt tre länder förutom mitt hemland. Särskilt berest är jag alltså inte, utan har rest betydligt mindre än vad som är medel för folk i min ålder. Det är lite synd tycker jag, eftersom att man verkligen får helt annan syn på saker och ting genom att besöka andra länder. Därför planerar jag att ta igen allt jag missat, senare i livet. Så snart jag bara kan. Vi kan börja med Norge och Island, en periods jobbande där kunde vara trevligt, innan jag fortsätter ut i världen. Det måste helt enkelt gå på något sätt, för man får ju passa på innan man blir för gammal! Realistiskt eller inte, med någon eller ensam, vill man så ska det banne mig gå också!

En helg på landetI helgen kommer jag antagligen inte att ha någon tillgång till Internet. Det fanns en tid då detta faktum skulle gett mig en massa bloggångest, men den tiden är förbi. Istället ska jag sysselsätta mig med sådant som man gjorde innan Internet var uppfunnet. Det vill säga; öppna ett worddokument på datorn och skriva ändå, fast inget som hamnar i bloggen såklart. Jag funderar på att börja ta itu med projektarbetet, det lutar mot att det blir något där jag tar mina kära tangenter som hjälp på något sätt, trots allt. Är för feg för något annat, när det trots allt är mina betyg som står på spel!

Snart ska jag sätta mig på en buss och åka några timmar, ska och träffa min pappa över helgen (nej, han är inte så gammeldags att han inte har internet, men åskan dödade det ...).

Ha en jättebra helg allihopa, och gör något bra av den!

Uppdatering: Internet fungerade tydligen ...

Projektarbete och beslutsfattande

Idag började skolan på nytt. Trean, vilket innebär det omtalade projektarbetet. Innan såg jag verkligen fram emot det, men det var ju då, innan jag insåg att jag inte har en aning om vad jag ska göra för att få mina 100 poäng som kursen ger om man fullföljer den. Mina vänner har redan sin idé klar- de gick ihop och bildade en grupp men jag kände att det som de skulle göra, inte riktigt var min grej. Kanske dumt att inte haka på dem, för att jag inte gjorde det betyder att jag fortfarande inte vet vad jag ska göra. Och tiden går ju, fortare än man tror ... Måste verkligen bestämma mig för vad jag ska göra för något. Är så sjukt dålig på att ta beslut alltså! Med allt, men nu har jag inget val utan måste tvinga fram ett beslut.

Visst kan jag skriva ihop något, göra en snygg framsida och vara nöjd med det. Men det skulle på ett sätt vara så fegt, att göra något jag känner till väl och vet ungefär hur det kommer att se ut i slutänden. Någon gång måste jag ju göra något nytt, prova mina vingar och ta reda på vad jag går för. Frågan är bara om detta är det rätta tillfället?

Men det blir nog bra vad jag än tar mig för, jag litar på att jag fixar det ändå i slutändan, på mitt egna sätt!


Ska man bara låta tiden passera, eller fånga den?


Mitt liv i ett nötskal?

Man vet att man har suttit för länge vid datorn, när kroppsdelar börjar domna bort ... Kanske borde jag ta det som ett tecken att sluta och gå och göra något annat istället? Egentligen är det skrämmande mycket tid jag tillbringar framför datorn, hur stor del av mitt liv det kommer bli i procent om jag fortsätter såhär. När man tänker efter är det ju så otroligt bortslösad tid, för man gör ju absolut inget värt att minnas! Bara sitter timme efter timme, och "slår ihjäl tid". Tänk när åren passerat, då livet börjar närma sig sitt slut ... Som jag kommer ångra då, hur mycket tid jag slog ihjäl; då tid inte längre är en vara jag har i överflöd.

Vill jag då verkligen behöva ångra att jag inte tog bättre tillvara på tiden jag hade? Verkligen inte! Det är på tiden att jag överger teknikprylarna, som inte skänker mig någon som helst lycka när allt kommer omkring. Det är dags att göra något, och det är nu!

Summer of 2009

Slut på sommarlovet, imorgon börjar allvaret. Jag förstår inte, varför jag alltid blir lika förvånad när det händer! Kanske för att loven av någon underlig anledning tenderar att gå mycket fortare än vad samma period gjort om jag skulle gått i skolan då. Men den här sommaren känner jag i alla fall att jag upplevt något, så det har varit väl spenderad tid.

Ett urval av det jag gjort i sommar:

Resan till Turkiet, Alanya- Sommarens höjdpunkt, helt klart!Rafting- Det vill säga; forsränning, i Turkiet. Värst var bussturen dit eftersom att chaufförerna var skogstokiga. Själva forsränningen var inte så farlig, bara när man stänkte vatten på varandra mellan båtarna.

Jeep safari- Även detta i Turkiet. Man satt alltså typ på flaket av jeepen och turen gick upp i bergen. Vattenkrig mellan bilarna, helt galet men fruktansvärt kul! Vi besökte även en äkta normadfamilj på turen och provade på magdans, mycket intressant.

Boat tour- I Turkiet. Alltså, en båttur på Medelhavet med stopp för att bada lite då och då. Det mest spännande var när jag blev instängd på toan och handtaget lossnade (PANIK), annars var det ganska lugnt.

City tour- Jamen självklart, i Turkiet. Under turens gång besökte vi en typ borg uppe på ett berg, Damlatasgrottan med 99% luftfuktighet och Röda tornet. Detta under första dagen vi var där, en bra start på vistelsen! (Ett tips: Det blir billigast om man bokar turer på någon av de "travel agencys" som finns på olika platser i staden. Resebyråerna är betydligt dyrare).


Röda tornet, man fick gå några trappor för att komma längst upp; men utsikten var ju som bäst där!

"Jobbat" som inkastare- Japp, i Turkiet. Vi besökte samma restaurang nästan varje kväll eftersom att den var bäst och näst sista dagen provade jag på att stå ute och få in kunder. Detta resulterade i tre gratis drinkar, mycket fint och det enda sommarjobbsliknande jag har haft i sommar!

Och en del annat som inte var spännande nog att hamna på listan men ändå trevliga minnen. Förra året var höjdpunkten då jag fick prova på att åka i ett miniflygplan med plats för fyra personer, riktigt häftigt det också! Jag undrar vad som blir det bästa nästa sommar ... Återstår att upptäcka, då!

Att våga varaJag tänker ändra på vissa saker hos mig själv. Här pratar vi nödvändiga förändringar, som möjligtvis kommer att berika mitt liv.

För det första tänker jag sluta döma folk efter hur de ser ut och alltså inte vara rädd att prata med de som har en stil som är helt olik min egen. Egentligen är det ju när man tänker efter, ganska dumt att tro att man inte skulle kunna komma överens med någon bara för att personen råkar se ut som någon annan man inte gillat särskilt mycket. Personligheten sitter ju faktiskt inte bara i utseendet.

För det andra tänker jag i fortsättningen försöka att bli en roligare människa. Det vill säga; sluta vara en nejsägare och börja säga ja istället. Min inställning till saker och ting ska bli mer positiv och jag ska se varje erbjudande som en möjlighet som kan leda till något bra.

För det tredje ska jag sluta oroa mig så mycket! Jag oroar mig för att inte ha något att säga, jag oroar mig för pinsamma tystnader och jag oroar mig för att folk ska tycka att jag är tråkig. Och det är ju klart, att om jag förutsätter att det är så är det också lätt hänt att det faktiskt blir så. Så slut med oron alltså. Jag ska försöka släppa loss mer och sluta tänka på hur det ser ut i andras ögon! Bara ha kul, helt enkelt. Precis som när jag var utomlands där jag inte kände någon, där jag inte hade något att förlora och vågade bete mig på ett sätt jag inte skulle gjort hemma. Så, ska jag även sträva efter att våga vara hemma. 

Lyckas jag med dessa tre ovannämnda förändringar har jag en känsla av att mitt liv kommer att bli betydligt mer spännande än vad det är i nuläget. Grejen är ju den att jag vet vad jag måste förändra, det gäller bara att faktiskt göra det också. Och den här gången, då ska det banne mig lyckas med det! Jag har faktiskt inget att förlora på att våga synas. Men allt, att vinna.


Yabancı dil ...Det är morgon, ungefär. Ute är det lite halvtaskigt väder- fullt med moln på himmelen. Varför är det så mycket moln här egentligen, i Turkiet var det ju aldrig några moln? Nej än en gång grämer jag mig över att jag bor här jag bor eftersom att det skulle varit härligt att sitta ute i solen och värma mina kalla fossingar. Med tanke på hur frusen jag över huvud taget är får jag väl bara inse att jag är enormt felplacerad.

Bara en sak kan jag göra i nuläget och hoppas att det på något magiskt sätt höjer temperaturen några grader ... Jag ska plugga in lite nya, utländska ord. För att låna några ord från en person jag msn:ade med igår: Språk är min enda kärlek.

För övrigt har jag just laddat ner Picasa, som är ett gratis bildredigeringsprogram. Detta eftersom att jag inte har photoshop på laptopen, men nu kan jag alltså redigera bilder med den i alla fall vilket känns toppen. Ett plus för att det gick riktigt snabbt att ladda ned dessutom, och var enkelt att förstå. Bilden i början av inlägget är redigerad med programmet, fort var det gjort!

Jobb och karriärEn konversation på msn fick mig att inse att det nu bara är drygt ett år kvar tills jag tar studenten. Helt sjukt! Och det värsta av allt är att jag inte vet vad jag ska göra sedan! I ena sekunden är ambitionerna låga och jag skulle offra min högra tumme för att få åka till Turkiet och jobba som inkastare. I nästa sekund ... Ja, då funderar jag på något mer ambitiöst yrke som kräver lång utbildning.

Det som står klart för mig, är att jag vill utomlands. Antingen kan man ha det som ett del av sitt yrke eller så kan man tjäna så mycket pengar att man har råd att åka på fritiden. Det lutar mot det senare, det alternativ som de flesta väljer. Men det svarar fortfarande inte på min fråga om vad jag ska jobba med. Visst är det klart att jag har mina drömmar men jag vet inte om de är några jag kommer kunna försörja mig på.

Skrivandet har alltid varit en stor del av mitt liv, som författare skulle jag kunna jobba utomlands om jag så ville- och på fria tider. Jobba med att fantisera ihop saker, fantastiskt. Men, inte särskilt troligt att det är något jag kommer kunna försörja mig på eftersom att det inte finns något som talar mot att jag skulle vara nog bra för att slå igenom. Därför har jag på senare tid börjat se mig om efter andra, mer realistiska yrkeskarriärer, men till min stora förtret har jag inte funnit något tillräckligt intressant.

Detta är oroväckande, vet man inte vad man ska bli är det lätt att man istället hamnar någonstans där man inte alls vill vara. Det är därför med en viss panik jag nu än en gång går in på Studentum.se för att titta efter tänkbara utbildningar. Kommer jag hitta något den här gången? Jag hoppas verkligen det.

Välkommen till min nya blogg!Somliga kanske tycker att jag är besvärlig som byter blogg lite då och då, vilket jag mycket väl kan förstå. Nu har jag dock valt ett ordentligt bloggnamn den här gången som man inte tröttnar på så lätt, och därför misstänker jag att jag bytt blogg för sista gången och blir kvar här för resten av livet. Eller, i alla fall så länge jag är road av att blogga.

Denna blogg kommer som innan att innehålla mina egna tankar och funderingar, men ett nytt inslag blir bilder jag redigerat i photoshop eftersom att jag återupptäckt tjusningen med bildredigering. Följdaktligen kan ni knappast förvänta er att hitta en naturlig bild som verkligen visar exakt hur jag ser ut, men det ska väl inte vara nödvändigt heller? Allt blir ju så mycket roligare med photoshop!

För eventuellt nytillkomna läsare som funderar på att stanna kan jag bara säga: Gör det! Jag ska försöka att inte tråka ut er med långtradiga inlägg om frukostar och dagar som alla ser likadana ut, utan variera mig till det yttersta! Som vanligt.

RSS 2.0