Stora frågor

Vill jag plugga, egentligen? Nej.

Vill jag jobba istället? Ja, men med vad ...

Vill jag kanske hellre resa  runt lite då? Absolut, men för vilka pengar ...
Man måste plugga för att få ett jobb och man måste ha ett jobb för att få pengar till att kunna resa. Ond cirkel kallar jag det! Men rätt logiskt och självklart såklart, vilket jag accepterar. Nu gäller det bara att ta en stor funderare över vilket liv jag ska leva.

 


Livet består av vändpunkter

Tänk vad livet tar oväntade vändningar egentligen. Det händer hela tiden saker man inte alls varit beredd på, så har det i alla fall varit hela mitt liv.

Fram till typ nio års ålder var det väl ganska lugnt, bodde i en rätt typisk kärnfamilj med mamma, pappa och en bror. Sedan kom vändpunkt nummer ett, flytten till Råneå med hästgård och hela kittet. Det kom dock att dröja några år innan stallet stod färdigrenoverat men innan det gick min största dröm i uppfyllelse, familjen köpte en häst som vi hade uppstallad på ridskolan!

Några år senare kom vändpunkt nummer två. Vår första häst hade vid det laget gått bort i tarmvred och nu var det dags att införskaffa två nya, det blev två nordsvenska travare som vi hade i vårt egna stall på gården och som vi kom att få en underbar tid med ...

Nå, men säg då den lycka som varar för evigt. Vändpunkt nummer tre kom väldigt oväntat och bestod av skillsmässa, så fick man prova på det där med att vara skilsmässobarn också med allt vad det innebar. I slutet av åttan var båda hästarna sålda och det enda positiva med det var väl att det blev en väldans massa tid över till att plugga.

Efter att högstadiet var över var det dags för vändpunkt nummer fyra, det vill säga flytten till Skellefteå. Gymnasiet började och det dröjde enda till andra året innan jag verkligen kände att jag passade in med de vänner jag fått i klassen. Ack så fel jag hade när jag i början av ettan nedstämt tänkte att nej det här går aldrig, jag kommer aldrig få någon vän i den här staden. Det fick jag ju, som tur var!

Kanske var vändpunkt nummer fem då jag efter en hel del tjatande om det var i mitten av ettan/tvåan lyckats övertyga mina föräldrar om att det var dags att jag fick en ny häst. Så blev det således inte alls, för jag snubblade över en annons där de sökte medryttare till världens finaste lilla C-ponny och under två års tid var han allt jag kunde tänka på.

Vändpunkt nummer sex var en sorglig chock därför, ponnyn blev sparkad, fick en skada och var tvungen att avlivas. Som jag grät! Men hästlös kan man ju rakt inte gå, så ganska snart hade jag letat reda på en annan häst att vara medryttare åt en dag i veckan. Allting var frid och fröjd tills ...

Vändpunkt nummer sju, och nu har vi kommit fram till denna dag. Jag står sedan några dagar tillbaka utan medryttarhäst igen men är inte tröstlös, har nämligen redan bokat in mig på ridskola där jag börjar rida från och med nästa onsdag.

Men nu är ju hästar inte allt heller, jag står i begrepp att fatta fler viktiga beslut som kommer att utgöra flera stora förändringar, vändpunkter, i mitt liv. Det är  beslut om framtida utbildningar att gå, eller jobb att söka. Någonstans ska jag bo och leva ... Men det är nog ingen idé att spekulera över framtiden egentligen. Man vet aldrig vad den för med sig, har jag fått lära mig! Får helt enkelt flyta med och se vart livsvågen har tänkt föra mig!


Biljettbokning och Jane Austen

På det stora hela en bra dag har det varit. Hade lite lite att göra på praktiken egentligen, men alla är så trevliga att det inte gör så mycket. Dessutom fick jag vara inne och nosa lite på biljettbokningssystemet, spännande och roligt tycker jag! Fick dock huvudvärk mot slutet av dagen och det var ju inte lika roligt förstås men dessvärre inget ovanligt för min del. La mig i sängen och läste "Stolthet och Fördom" i alla fall, älskar verkligen språket i den boken! Det är just så jag själv också skulle skriva om det inte känts lite väl ur tiden, för ärligt talat vill jag gärna till att bli lite mossig i mitt skrivspråk :-P Men Jane Austen alltså, såg filmen om henne för ett tag sedan och blev väldigt fascinerad, och nu när jag läser en av de böcker hon skrivit bara ökar min beundran för den kvinnan. Lite som henne, så skulle man kanske vara ... Fast inte fullt så död, förstås.


Fånga en känsla


Mognad är underbart

Ibland kan jag verkligen göra en höna av en fjäder. Något jag måste lära mig är att man helt enkelt inte kan komma överens med alla och jag måste sluta ta det så personligt när jag träffar någon jag inte alls går ihop med. Av någon anledning lyckas jag alltid få det till att det är mitt fel och mig det är fel på vilket gör mig väldigt ledsen såklart. Men jag börjar sakta men säkert inse att eftersom att det finns många jag kommer bra överens med också, de allra flesta faktiskt, så kan jag ju inte vara helt värdelös ändå!

Idag till exempel, gick jag alldeles själv till Skellefteå Museum där jag sedan gick runt bland utställningarna och tog bilder åt min praktikplats. Utan att förskrämt gömma undan kameran så fort någon närmade sig (tänk om de skulle bli arga och säga att jag inte fick fota dem?!), nej faktum var att jag kände mig riktigt lugn där jag gick runt och småfnissade för mig själv åt småroliga utställningsobjekt. Jag tror att jag tidigare varit väldigt konflikträdd, men att det nu börjar ge med sig i takt med att jag blir äldre och klokare. Och det känns faktiskt skitbra, att inse att man börjat mogna, och att man klarar och vågar betydligt mer än man tror! :-D

Lucky me

Är äckligt nöjd med min tillvaro just nu! Jag har för det första världens bästa praktikplats där jag får göra en av de saker jag tycker är allra roligast. I fredags till exempel fick jag lunch för att kunna fota den, hur fint är inte det! Känns som att tiden där blir alldeles för kort ...

Och igår var jag och såg musikalen Buddy Holly med pappa. Brolle och hela föreställningen var helt fantastisk, svårt var det att sitta still och det var inte utan att man blev lite småkär ändå ...
 


Vidare så kan jag helt enkelt inte hitta en enda grej att klaga på just nu :-D

Vad hände?

Det har blivit mycket tjat om foto på sistone. Vad hände med skrivardrömmarna?

1. Foto känns mycket mer anspråkslöst.
2. Foto känns inte lika krävande.
3. Mer än 3% av alla fotografer kan förhoppningsvis försörja sig genom sitt yrke.

Med andra ord, jag kanske blev lat. Eller kanske har jag bara tagit en paus i förhållandet mellan mig och skrivandet. En välbehövlig sådan, det ska tydligen vara bra att sakna.

FotoBea?

Idag har jag känt mig lite som en hustomte på praktiken, som suttit och tryckt i någon vrå och smugit runt för att inte störa husfolket. Missförstå mig rätt, det har jag absolut inget emot, men inte hade jag dött av lite mer arbete om jag säger så ;-) Men alla verkar ha rätt mycket att stå i just nu har jag förstått, så det är något jag får leva med. Det lär nog dock bli mer att göra imorgon, då jag ska fota! *Gillar SKARPT*

Det har blivit mycket fototänk på sistone, i natt drömde jag till och med om fotovinklar och kort ... Knasigt! Men samtidigt har jag absolut inget emot det, fotograferandet är något som bara växer i mina ögon och det känns mer och mer som en del av mig och mitt liv. Ett framtida yrke? Absolut, om jag får bestämma.

Såg dokumentären om Susan Boyles framgångssaga som gick på tv ikväll. Hon hade en dröm som hon förverkligade, med råge. Tänk om jag också skulle kunna ...
I dreamed a dream.

Tuggummitävling

Wiee! Snubblade över en tävling där man kan vinna 100.000 kr genom att skapa sin egen tuggummipåse. Såklart var jag inte sen att hänga på! Rösta gärna ;-)

Glad överraskning

*Visar bild på en affisch*
- Den här bilden, fast en mycket större. Tror du att du skulle kunna ta en sån? Eller det kanske rentav är du som fotat den, det är nån i din klass.
*Jag tänker: Det kan bli svårt, bilden är jättesnygg! Haha, som att jag skulle kunnat ta en SÅ fin bild*

For hem, kollade i bildarkivet och guess what? Det var jag som fotat bilden! Sjukt ... Nej fan, lycka!

Fotofotofoto i min hjärna (och mitt hjärta)

Det finaste som finns är nog när man varit med om något så härligt, att inte ens en annan riktigt otrevlig händelse kan påverka hur bra man tyckte dagen blev i slutändan. Idag har varit en sådan dag. Är så otroligt lättad över alla positiva ord jag fick om bilderna jag fotade igår, för som jag gruvat mig över "domen"! Men nu känns det helt enkelt toppen, suget efter fotografyrket har aldrig varit större och det känns som att jag kan klara betydligt mer än jag tror :-D En utbildning på det skulle sitta fint, synd bara att fotoutbildningen jag hittade i Paris krävde att man skulle läst på något slags universitet innan, för jag var riktigt sugen på den annars! VARFÖR, undrar jag bara. Kan man inte fota om man inte gått på universitet i tre år först?

Fotouppdrag

Min fina kamera växter i mina ögon ju mer jag lär mig om dess inställningar. Från att ha varit "en amatörkamera med hopplöst objektiv" är den nu min bästa vän. Idag har jag fotat lite bilder åt min praktikplats, bilder från olika affärer blev det och det är ju inte varje dag man får ha modeller också så det var superkul! De flesta bilderna blev långt över vad jag vågat förvänta mig men vissa kunde givetvis blivit bättre. Man lär så länge man lever och turligt nog kan man ju välja ut de bra bilderna och gallra bort resten ;-)

BaraförattMin fina, underbara, älskade mamma för exakt ett år och två dagar sedan. Mamma du är mitt allt! ♥

Jag ska fota!!!

Nu händer det grejer i mitt liv! Första dagen på praktiken idag, jag är på turistbyrån här i Skellefteå och jag känner att det kommer bli toppen. Idag bestod mitt hårda arbete av att sitta vid sidan av och nicka och hålla med om att bilderna som blev valda till sommarbroschyren 2010 var fina. Det hade jag inget emot :-) Imorgon kommer det dock bli desto mer aktivitet efter mjukstarten, tanken är nämligen att jag ska fota i olika affärer! Har ingen aning om hur bra man förväntas vara efter tre år på mediegymnasie, men jag ska verkligen anstränga mig till det yttersta för att det ska bli så fina bilder som möjligt.

Men visst är jag nervööööööös! Tänk om bilderna blir mörka eller suddiga, eller om batteriet tar slut, eller om minneskortet blir fullt ... Eller värst av allt, tänk om jag glömmer kameran hemma!

Mest troligt är det väl dock att det helt enkelt går bra! Man har väl utvecklats för bövelen, det är inte som i tvåan då jag inte ägde ens en egen systemkamera och fortfarande fotade på autofunktionen! Manuella inställningar liksom, vad tusan var det?I tvåan.


8 Anledningar att inte blogga på blogg.se

- Ingen kommenterar.

- Man måste göra en bloggdesign som man lessnar på efter ett tag.

- Det blir spretigt när man bloggar om allt möjligt.

- Har man tur hamnar man bland de senaste inläggen i två minuter.

 

- Det är nästan omöjligt att få besökare utan att viga sitt liv åt den uppgiften.

 

- Bloggar man inte klagar folk på att man inte uppdaterar. Trots att ingen läser.

 

- Det går inte att svara på kommentarer utan att gå in på kommenterarens blogg och skriva "Sv; bla bla ..."

- Den enda anledningen till att någon kommenterar över huvud taget, är för att få besökare till sin blogg.


8 Anledningar att blogga på Dansmaffian

- Man står med bland de senaste inläggen över en vecka efter att man bloggade.

- Det är inte överdrivet många som uppdaterar i sina bloggar överdrivet ofta, bara tillräckligt för att man ska kunna läsa alla inlägg som skrivs och känna att man läst lagomt mycket när man är klar.

- Det finns dock många medlemmar som läser bloggar. Jag har fått ca 780 träffar på mitt inlägg!

- Man kan påverka hur många läsare ens blogginlägg får genom att skriva intressanta rubriker som får folk intresserade. "Så var dansoskulden förlorad ..." eller "gummi på dans" och du är garanterad ett läsarantal på över 700. Minst!


- Att kommentera känns helt naturligt och är något man, och andra, inte drar sig för att göra.


- Folk är mycket trevliga, i alla fall de jag stött på, de ger en tips osv. och stämningen känns faktiskt ganska familjär. Efter ett tag börjar man känna igen namnen på de som uppdaterar bloggen ofta!


- Bloggarna är oftast avgränsade till att handla om just specialämnet på sidan. Det vill säga, dans. Folk delar med sig av sina upplevelser och tankar. Ibland smyger sig ett och annat icke dansrelaterat inlägg in också, men när det väl sker är det bara trevligt.

- Förutom bloggar finns det även artiklar och krönikor, en lista över kommande danser, diskussionsforum, bildgalleri samt mycket annat spännande.


Från hjärtat

Jag är så less på mig själv. Eller snarare på den jag brukade vara. Den där olidliga prettohatten som trodde att hennes bloggande om alla "viktiga" ämnen skulle förbättra världen. Bläääk! Krääääka!

Nu blir det på sin höjd några "idag har jag ... Bla bla bla" inlägg några gånger i veckan. Egentligen vill jag bara spy på dem också, på alla ord mitt tangentbord skapar i min infekterade blogg. Vet inte riktigt varför jag fortsätter blogga egentligen, kanske ser jag det lite som ett tvång.

Jag vill inte skriva om vad jag har för åsikter längre, läser gärna andras men känner mig bara som en jäkla idiot när jag själv skriver vad jag tycker. Som att någon skulle bry sig, HA! Kanske är detta det enda inlägget i denna bloggen där jag faktiskt uttrycker en åsikt. Egentligen vill jag nog helst spy på det också.


Bea (hjärta) Sommaren


Leeeets Daaaaance!

113 träffar på mindre än två timmar samt två kommentarer. Nej, jag pratar inte om blogg.se utan min blogg på min nya favoritsida, Dansmaffian! Okej, nu ska vi väl inte ta i så vi spräcker oss, men lite kul är det ju att veta att någon faktiskt läst det jag skrivit om och att alla inte bara är anonyma fåntrattar :-) Det känns verkligen som att det är en helt annan stämning i dansvärlden, folk är så väldans trevliga och orkar bemöda sig med att visa lite intresse också! Och tänk jag trodde aldrig jag skulle säga detta, men som jag önskar att jag fått fara på dans ikväll ...

Update: Vad hände egentligen förresten med statistiken på blogg.se? 52 besökare hade jag tydligen igår och 31 idag, vilken chock! Måste dock berott på att pappa länkade mig från sin blogg på dansmaffian :-P

Framtidsbloggen

Wee! Nu har jag skapat en helt ny blogg som uteslutande kommer att handla om mitt största bekymmer, nämligen framtiden. Det är ju inte riktigt min grej det här med att ha allt i samma blogg och genom den här lösningen riskerar jag ju inte heller att här tråka ut något oskyldigt offer med mina grubblerier och framtidstankar heller.

Så nu kan i alla fall de som bekymrar sig lite över vad det ska bli av mig, gå in på Futuro.blogg.se och se att jag faktiskt tänker mer än ni anar på just ... Ja, framtiden ;-) Kommer dock givetvis även att fortsätta blogga här om min vardag och sådant.

Dans till tonerna av Blender

De lediga dagarna jag haft från lördag-måndag har verkligen gått upp och ner. Redan på lördagsförmiddagen började jag inse att jag förmodligen skulle förgås om jag bara skulle sitta hemma, så tillslut gick jag otroligt nog med på pappas tjat om att följa med på dans! Hann tvivla både en och två gånger på om det verkligen var ett så klokt beslut men av till Piteå bar det och efter några träningsdanser med pappa lämnades jag åt mitt öde på dansgolvet.

Hade i bilen dit fått höra hur det låg till, bjöd man inte upp på damernas skulle man tillslut bli dissad. Detta var jag alltså ganska orolig för, för att bjuda upp skulle jag verkligen inte våga! Det visade sig dock inte vara några problem, för nog fick jag dansa alltid och bjuda upp behövde jag inte heller som tur var :-) Det blev både bugg och foxtrot samt en tredje, väldigt närgången dansstil som jag bara trodde att de som var tillsammans och väldigt kära utövade med varandra men som alltså även jag fick möjlighet att prova på. Fick dock frågan om jag hade ryggproblem eller något, jag måste ha varit väldigt stel men jag förstod ju inte alls vad som förväntades av mig!

Men kul var det och mycket trevligt folk träffade man, det spelade heller verkligen ingen roll att man var superdålig och det blev lite missförstånd, de flesta verkar vara väldigt förstående :-) Nej, det var nog inte sista gången jag var på dans misstänker jag och inte minst bara för att få komma ut och träffa folk! Fast en danskurs skulle kanske vara på sin plats nu ändå ...


Give me some air!

Dålig uppdatering har det blivit här, vilket helt enkelt har berott på att jag varit obeskrivligt trött den senaste tiden! När båda ens föräldrar påpekar hur slut man ser ut, då är det illa :-P Långa skoldagar och många lektioner är nog en starkt bidragande orsak, bristen på sol kan säkert vara en annan. Tanken var alltså i alla fall att jag skulle sova ut riktigt ordentligt idag, men fullt likaså vaknade jag upp vid halv sju efter lite drygt åtta timmars sömn! Inte kunde jag somna om heller, hallå vad är detta?


Mitt hår ...

My hair is gone! Eller i alla fall typ 2 centimeter av det, jag fegade och tog bara topparna eftersom att jag var rädd att allt mitt hår skulle försvinna annars (moooget Bea ...) Så nu har jag fortfarande ingen frisyr, men jag har i alla fall kvar det mesta av mitt hår. Och just nu spelar det inte så stor roll egentligen, jag lär ju ändå klippa mig igen till studenten och då är det mer viktigt att se bra ut ;-) När jag sparat ut till den längden jag vill ha, då ska jag ha frisyr!

Live, love, laughDagen har gett upphov till mycket blandade känslor och jag har pendlat mellan hopp och förtvivlan, men jag försöker ju fokusera på det som är positivt trots allt! På dagens engelskalektion fick jag anledning att bli riktigt glad, när vi pratat i små grupper hade vi indviduellt samtal med läraren som tyckte det lät bra när jag pratade! Jag ligger på VG såhär långt, shit, jag som trodde jag skulle få vara glad om jag fick ett G innan kursen börjat, men det känns superbra nu i alla fall.

Sedan fick jag även tillfälle att lyssna lite på en gruppmedlem som glatt beskrev innehållet i böckerna han håller på att skriva, jag har ju stor respekt för författare i allmänhet men att börja prata om sina projekt med någon man knappt känner, jag blev så full av beundran! Han verkade så säker på sin sak dessutom, övertygad om att det han skrev var superbt. Och jag som inte ens törs prata om det jag skriver för mina närmaste för att jag är så orolig över att det ska vara helt kasst ... Jag önskar att jag hade lite mer av hans mod och övertygelse!

Frukthumor
Så sant som det är sagt

Vet ni vad det är för skillnad på en mans hjärna och en oliv?

Svar: Oliven är svart!

RSS 2.0