Det är så skönt när saker blir gjorda!

Äntligen har jag lyckats efterlikna en bild av en etablerad fotograf på ett sätt att jag är nöjd med resultatet samtidigt som det inte är identiskt. Som en stor tyngd som lyfts från mina axlar, så känns det! Sedan har jag även tagit mig i kragen och skrivit två sidor idag i mitt kära worddokument, har satt upp som mål att skriva tio A5 sidor i helgen så jag hoppas på att lyckas med det såklart! :-)Från ett ämne till ett annat så hittade jag en gammal bild i arkivet ... Ser jag inte väldigt, öhh ... Osvensk ut, på den där bilden? Eller så är det bara jag som inbillar mig ...

Vila i frid

Så sjukt, hur kan någon man träffade för inte alls många veckor sedan helt plötsligt bara kolenvippa? Livet tar verkligen de konstigaste vändningar, man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn. Ena dagen är man fullt levande och nästa ... Död, borta. Och här sitter jag framför datorn och slösar av dyrbar tid!

Jag är för ... Egen!

Jag har kommit fram till en sak: Jag är väldigt bra på att vara unik och jag i mångt och mycket, men jag är väldigt dålig på att härma andra. Därför är det väl föga förvånande att jag fortfarande inte gjort fotouppgiften att efterlikna ett redan existerande foto som en erkänd fotograf tagit. Gjorde ett försök senast idag, men jag tycker aldrig det blir tillräckligt likt. Däremot satte det igång kreativiteten att försöka och jag knäppte av en hel del häftiga bilder som förmodligen ingen tagit tidigare. Och med det säger jag inte att ingen kan ha tagit LIKNANDE bilder, men det är då utom min vetskap :-P Bilden jag skulle efterlikna är i alla fall så pinsamt olik att man allvarligt kan undra om jag ens försökt, men OM jag har! Till ingen nytta ...

 
Regissör: Bea

Fick några lappar med citat för en stund sedan. "Du är själv regissör i ditt livs teater", som att jag inte redan visste det? Antagligen är det ju därför jag försöker regissera det så intressant och spännande som möjligt, så att folk ska vilja titta. Antagligen är det ju därför jag fortfarande inte vet vad jag ska göra efter gymnasiet. Det är minsann inte alltid lätt att vara regissör, ibland önskar jag att jag bara fick vara statist och låta någon annan sköta grovjobbet.

Förresten brukar jag ju själv säga något liknande, fast jag är författare till min livshistoria istället :-)

WORD

Skrivande, det är ren och skär lycka! Insåg nog det först idag när jag efter att ha haft uppehåll på över en vecka, satte mig ner med mitt kära worddokument igen. Efter att ha printat ner ännu en händelse i min huvudpersons liv kände jag mig bara så glad och lugn!

Jag vet att det är därför jag har så svårt att se mig själv ha ett "normalt" jobb. Men man måste ha en backupplan när man inser att man inte kan leva på det man älskar mest. Right?

Vart ska man söka sommarjobb mer?

Har ägnat den senaste timmen åt att leta lämpliga sommarlobb runtom i Sverige vilket resulterade i två inskickade ansökningar. Ska jag vara ärlig har jag inga större förhoppningar om att det ska leda någonvart, men det skadar verkligen inte att försöka! I bästa fall får jag ju napp :-) Men jag hoppas fortfarande först och främst att min anmälan till nordjobb.net ska leda någonvart, för ett sommarjobb i något annat nordiskt land skulle absolut vara det roligaste och mest spännande. Fast bara jag får ett jobb över huvud taget, då är jag nöjd!

Kamerainställningar är rena djungeln

"En fotograf sa en gång att man måste ta tusentals bilder under flera år innan man kan 'se' på ett motiv vilken inställning som krävs för den"

Jag tror det ligger mycket i de orden. Sitter just nu och försöker få något grepp om bländaren och slutarens egentliga funktioner, hur man ska ställa in dem vid olika tillfällen och så; jag blir mest frustrerad. Jag läste även på en sida att det man ska göra är att prova sig fram med inställningarna, vilket jag tror är helt rätt sätt att lära sig foto på. Med kameran i handen. Genom att fota. Ofta. Flera gånger i veckan. Minst.

Slutaren: Bestämmer hur länge den ljuskänsliga ytan som registrerar bilden ska nås av ljus. Slutartiden bestämmer alltså hur länge slutaren är öppen och hur mycket ljus som ska registreras. Då slutartiden används för att bestämma hur snabbt kameran ska ta bilden, ställer man in den först vid fotografering av rörliga motiv (till exempel sportfotografering), och anpassar sedan bländaren till slutaren. En kort slutartid ger oskarpa, rörliga motiv medan en lång slutartid ger skarpa, rörliga motiv.

Bländaren: Används för att reglera hur mycket ljus som ska komma in i kameran. En liten bländaröppning ger litet ljusinsläpp och högt bländartal medan en stor bländaröppning ger stort ljusinsläpp och lågt bländartal.Har man stor bländare får man kort skärpedjup medan en liten bländare ger ett lågt skärpedjup.

ISO: Bestämmer hur känslig kameran ska vara för ljus. Ju lägre ISO-tal man har desto skarpare blir bilden medan höga ISO-tal ger korniga, brusiga bilder. Vid normalt dagsljus brukar 100-200 ISO vara lämpligt medan 800 är nödvändigt vid fotografering i skymning.

Två sidor av samma mynt

 


Vadå LIK?

Idag när jag satt och jobbade med framsidan till en 1980-talstidning jag ska göra på skolan och hade uppe en bild på Carola kom en klasskompis förbi och påpekade att jag "typ var lik henne".Hur fasen tänkte han då?

Dra mig baklänges på en sträckbänk

Ibland måste jag starkt ifrågasätta min intelligens. Satt idag och såg drömmande på modellerna i Halénskatalogen som blivit fotade på soliga platser i exotiska land då det slog mig att modell, det måste ju vara rena rama drömyrket om man vill resa!

Jag insåg dock ganska fort att jag dels är för kort, dels för tjock. Följdaktligen var nästa klyftiga tanke som slog mig: "Ja men, jag kan ju bli barnmodell! Då behöver jag inte vara så lång!" Men jag förstod ju ganska snabbt det orimliga i att vid en ålder av 18 år modella i barnkläder, suckade uppgivet och tänkte därefter "Åh, jag skulle offra mitt vänstra öga för att få bli modell!"

Ja du Bea, vem ska anställa en enögd modell då har du tänkt?

Nej, nu ska jag sätta mig och sörja det faktum att jag aldrig kommer pryda omslaget till Halénskatalogerna. Kanske finns det något sliskigt jag kan tröstäta också, det enda positiva med att vara en liten tjockis. Jag får äta ... Men äsch, det är väl inte fy skam antar jag.Behind the camera, where I belong.

Och på tal om det slogs jag just av en annan tanke ... Någon ska ju fota de där Halénsmodellerna också; och den personen får ju också resa utomlands! Dessutom får den personen äta annat än grönsaker och slipper ha ett BMI på 14,5. Ibland överträffar jag ändå mig själv i smart tänkande.


Postcard Killers

Nu har jag läst ut boken jag köpte tidigare idag, som jag anade tog den slut alldeles för fort! Dryga 360 sidor bara flög iväg, för när jag väl tagit upp boken var den helt omöjlig att lägga ifrån sig. Omkring fyra timmar tog det alltså att läsa ut den ... Det är nästan grymt kort tid för en så bra bok, men livet är hårt.

Men jag kan i alla fall varmt rekommendera boken till andra, Postcard Killers heter den som sagt och är skriven av Liza Marklund och James Patterson. Och tja, med tanke på det; jag hade aldrig förväntat mig att den skulle kunna vara annat än brilliant ♥

Update: Jag insåg just det enda negativa med boken ... Den är för hög för att få plats i bokhyllan bland mina andra favoritböcker! Stor tragedi, nu blev jag ju tvungen att lägga den PÅ alla andra och förstöra ordningen ... Som jag sa i början av detta inlägg, livet ÄR hårt.Ps: Den blodiga kniven som ligger framför böckerna är fejk, jag lovar!


Lycka på hög nivåBara av en ren slump sprang jag rätt in i denna underbara bok när jag gick in på Coop idag. Det var aldrig någon tvekan; den ska jag ha! I vanliga fall är jag alltid den som tvekar in i det längsta och inte spenderar pengar i onödan, men böcker som denna är verkligen ett klart undantagsfall från mitt köptsopp!

Postcard Killers ... Nu ska jag bara läsa den också, men något säger mig att den kommer ta slut alldeles för fort.


Bloggdesign till ChrilleSom jag fick fundera över koderna till Chrilles design, som verkade ha bestämt sig för att motarbeta mig totalt! Inget hamnade från början där det skulle och jag ägnade halva natten åt att fundera över vad som kunde vara fel. Fortsatte sedan idag nu på morgonen och skam den som ger sig, tillslut hittade jag rätt kod! Slutresultatet blev som ovan och jag hoppas det var till belåtenhet för mottagaren :-)

Bloggdesign till SaraIdag fick jag den stora äran att hjälpa Sara med hennes bloggdesign. Det var mycket givande och eftersom att hon visste exakt hur hon ville ha det gick det ganska fort också. Har ju inte gjort någon bloggdesign på ett tag nu eftersom att jag är så nöjd med min egna nuvarande, så att göra åt någon annan tycker jag är toppen! :-)

I wanna live my dreamFotograf: Mamma.


Drömrik natt

Gud så jag drömt i natt! Jag satt med i en talkshow tillsammans med IdolRabih och han började hångla med programledaren, jag var kompis med en prinsessa och skulle vakta hennes fisk som blev uppäten av hajar, jag fick en massa sand i mitt kameraobjektiv, jag stod i kassakön på H&M och stod och såg när en resebekantskap bestämde sig för att köpa svarta och vita hårklämmor, jag gick i skogen och träffade en gammal stallbekant som undrade vem som tagit hans grep, jag gick runt på Rusta av någon anledning ... Helt sjukt vad mycket man kan drömma på en och samma natt ...

Utvilad var jag i alla fall när jag vaknade :-)

Praktiken är fixad!

Förut hade detta aldrig hänt, men eftersom att jag inte alls bloggar lika mycket och om lika mycket som tidigare glömde jag visst att berätta att jag har fått en praktikplats! Igår var jag in på turistbyrån här i stan och pratade med dem och vi kom fram till att jag bland annat ska få fota en del sevärdheter här i stan åt dem under min praktik. Kunde nog inte vara gladare känner jag, älskar att fota och allt som har med turism att göra får mig att bli helt varm inombords av någon anledning :-) Hade nog till och med kunnat sitta och rensa papper hos dem de tre praktikveckorna om det varit det enda alternativet. Haha.Åsså har ju jag och min fotogrupp tagit bilder åt dem en gång tidigare också; då fick vi biljetter till melodifestivalen :-)

ChatteJust ja! I söndags fick jag ju fota innan det var dags att sitta upp på charmtrollet ovan :-D Att fota hästar är ungefär det roligaste som finns, action! Särskilt spännande kan det bli om man får använda en kamera man aldrig använt förut, men det gick ju ganska hyfsat ändå med tanke på det. Och så har ju redigeringen gjort sitt också förstås, ljusade upp bilden lite, stärkte kontrasterna och ökade på skärpan och sen blev allt prima! Det vete tusan vad jag skulle gjort utan Picasa alltså; mörka och oskarpa bilder med halvdassiga färger är bland det värsta jag vet.


Boknörd, men vafasen alltså!

OH MY GOD!!! Mitt hjärta gick just i tusen bitar för att jag BOR I ÖDEMARKEN. Man kan också säga det såhär; jag inte bor i Stockholm. Dessutom är jag en urfattig student och kan inte åka dit.

Bara därför, kan jag inte se MIN STÖRSTA FUCKING FÖREBILD live. Jag kan inte GÅ PÅ DECKARDRINK och man kan även säga det som så; mitt liv suger.

Fett onödigt inlägg

Jag sitter och hänger i en datasal.
Jag är jättesugen på att skaffa en tatuering.
Om typ tio minuter ska jag ha mediekunskap.

Intresting, huh?

Pusslar med framtiden

Kanske skulle man satsa på att försöka få sommarjobb i något nordiskt land (via denna hemsida) under juli och augusti och sedan köpa en månads reseledarutbildning med jobbgaranti i Spanien under mitten av november till mitten av december. Där mellan september och oktober kan jag ... Åka hem och umgås med familjen? Och sedan kan jag få något trevligt jobb från januari och framåt tänkte jag.

Nja, jag vet inte. Just nu sitter jag i alla fall och ser över tänkbara alternativ som gärna innebär så lite pluggande som möjligt och så stora möjligheter till jobb som det bara går. Försöker att inte tänka så mycket på mina mentala vallar, det är ju dem jag ska spränga och bevisa för mig själv att jag klarar betydligt mer än jag tror. På något sätt i alla fall, kanske inte nödvändigtvis som alternativet i början av inlägget ...

Det kan jag ju glömma

Nu blir jag iiiinte glad. När jag väl hittar en utbildning jag vill gå är den svindyr (95 000 spänn!) och ligger i Danmark! Detsamma verkar förresten gälla alla liknande utbildningar också, ja inte att de ligger i Danmark kanske men att de lär innebära en totalkraschad ekonomi då de inte ens är studiestödsberättigade. Jadu Bea ... Vad drömde du sen?

Dagens visdom
Tjerlek

Blickar tillbaka i bildarkivet, saknar. Vill tillbaka ♥ Just nu är det minnena jag lever på.


SolbristSommar ... Visst ska det kanske vara vinter också ibland för att man ska uppskatta kontrasterna, men att ligga ute på en solstol i biniki skulle göra pluggandet betydligt mer lockande. Jag är trött och blek nu, lite zombieaktig sådär, men läxorna ska lika fullt göras. Prov om färger, läxförhör på latinska verbstammar och sen ett antal frågor att besvara om hur man tror att någon döing levt sitt liv. Gud så onödigt! Tänk om jag istället kunde få leva mitt eget liv, så mycket bättre allt skulle kännas då.

Stilar genom åren

Det är rätt skoj att se tillbaka på hur man gick klädd förut och vad man hade för stil! I högstadiet hade jag verkligen inte hittat min stil än, satsade nog mest på att försöka klä mig som alla andra, haha! I början av gymnasiet sedan hade jag bestämt mig för att ha en jätterosa look, varje dag var jag tvungen att ha ett rosa plagg på mig. Det höll ... Inte så länge; därefter tror jag mest jag gick omkring i svarta koftor med någon färggladare t-shirt/ linne till och svarta cheap monday jeans som egentligen var lite för stora och satt urdåligt. Sen ett tag var det knalliga leggings och knalliga kläder som gällde och jag var nästan allergisk mot allt svart och grått.Ju mer man stack ut desto bättre, de som gick klädda i marinblå jeans och svart jacka var nästan "offer för den svenska lagomheten" enligt min syn på saken. Och smink sen, stackars alla de som blivit lurade att tro att de behövde det! Detsamma gällde att gå till frisören för att klippa håret, i sann Kitty Jutbring anda tog jag saxen i egna händer ... Det gick, inte alls bra.

Nu däremot är det nästan totalt tvärtom med allt, jag är lite less på en massa färger och har insett det praktiska med enkla basfärger som är lätta att kombinera med något enstaka, mer färgstarkt plagg. Tycker att detaljerna är betydligt roligare; klockor, halsband, naglar, hår, smink ... Kanske kan man säga att jag börjat mogna, eller så har jag bara blivit mer "normal"?Eller vänta förresten, helt "normal" blir jag nog aldrig! Eller så är det bara arrangerade ögonblicksbilder jag hittar på datorn, haha ;-)

Mitt i prick

Läste just ett blogginlägg som fick mig att känna mig väldigt träffad. Upphör aldrig förvånas över att jag faktiskt inte är så ensam om saker som jag tror!

Inlägget handlade alltså om att man inte ska försöka "leva andras liv" utan gå sin egen väg. Mitt uppe i val av vidarestudier and so on, har jag kommit på mig själv med att se på andra personers liv och tänkt att "tja, tar jag det yrket kanske mitt liv också blir sådär bra!" Men det är ju faktiskt fusk! Man kan ju inte sno någon annans livshistoria, man får gott skriva sin egen som alla andra ;-)


Gah!

Sitter och tittar på gamla bilder från 2009. Gud vad jag INTE skulle tacka nej till ett varmt dopp i havet just nu!Åsså finns det mycket annat som inte heller skulle sitta så fel förstås. Vad gör jag här egentligen? Man kan ju undra!

Jo just ja, skulle ju se på Lets Dance! Hmm ...

Jag insåg just ...

Livet är som en ENORM godispåse, det finns för mycket för att man ska kunna välja bara en enda karamell! Jag som är en riktig gottegris tänker förse mig med så många som möjligt; hur vansinnigt är det egentligen inte att snöa in sig på enda grej när livet är så sjukt stort och fullt av möjligheter!

Om inte min osäkerhet stoppar mig förstås ... Men jag ska verkligen jobba aktivt mot att spränga mina mentala vallar; allt är möjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.

Äntligen!!!

Var på körskolan idag och fick teorihjälp, det var förvånande nog riktigt skojigt och jag gick därifrån med ett leende på läpparna. Sedan när jag kom hem gjorde jag repetitionsfasen på hemsidan och hör och häpna; JAG KLARADE DEN MED BRAVUR, det var nästan barnsligt lätt helt plötsligt!!! Skuttade överlycklig ner till mamma och Lasse och skrek ut det glada beskedet, och nu vill jag bara ge hon som hjälpte mig med teorin en jättekram som tack för den ovärdeliga hjälpen! Är så grymt glad just nu så jag knappt vet vart jag ska ta vägen, för som jag kämpat med den där fasen och varit frustrerad över att jag misslyckats gång på gång. Känns som en enorm tyngd som lyfts från mina axlar nu, klarar jag detta klarar jag ALLT!

Hoppashoppashoppas!

Jag blir så glad! Snart är det praktikdags igen och förra gången gick det ju inte alls som jag tänkt mig, så nu tänkte jag att jag skulle göra ett nytt försök att få prova på något som drar väldigt mycket. Mejlade alltså ett av de ställena där de hade fullt förra gången, och nu gick det bättre! Har ingen aning egentligen om hur mycket min utbildning går att få in i det yrket, men jag hoppas bara att det inte är ett hinder för media är verkligen inte allt i mitt liv! :-P

Ett möte är så gott som bestämt! :-D


And that made me VERY happy! Like ... THAT happy *Pekar uppåt*

Gud?

Sitter och väntar på att sista lektionen ska börja, men eftersom att nästan alla sidor är spärrade är allt jag kan göra fram tills dess, att blogga. För ett tag sedan hade vi första religionslektionen vilket var betydligt roligare än förväntat och vi kom in på djuuupa diskussioner om livet, döden, liv efter döden ... Men om Gud finns, varför vill han att man ska tro på honom egentligen? Vad är vitsen? Hmm!

Många kloka ord, tycker jag ... Faktiskt!Bara för att ... Det var ett gulligt klipp? Omskrivning; jag dog lite smått. Inga kommentarer på det, okej?

Det jag älskar kanske mest

Jag har funderat länge över om jag verkligen har rätten att säga; jag älskar att skriva. Jag menar, det är inte så att jag skriver så fort jag får en stund ledig och klottrar mina block fulla med berättelser så att pennspetsar flyger. Jag går inte runt med en penna bakom örat och antecknar alla intressanta saker jag ser i ett anteckningsblock. Det är inte ens så att jag alltid med glädje klickar upp worddokument med påbörjade berättelser, tvärtom ...

Men, nu inser jag att det ändå verkligen är så; jag älskar att skriva! Jag blir varm när jag tänker på det! Och jag älskar att träffa på spännande människor och ofta när jag gör det funderar jag förr eller senare på hur man kan få in dem i en berättelse. Detsamma gäller saker jag är med om, hör om ...Men framför allt får tanken på en författarkarriär det att kittla i fötterna på mig!

Sen är det ju alltid frågan om man har talangen som krävs och är tillräckligt unik i sitt skrivande för att verkligen kunna leva på att skriva böcker. I nuläget, nej det är jag nog inte, men alla är ju barn i början och jag har ta mig tusan hela livet på mig! Försöka duger, minsann.

I want it all

Ibland när jag börjar fundera för mycket kan det hugga till av saknad efter en viss person. Det sjuka är att det inte alls behöver vara någon som står eller stått mig nära alla gånger, utan bara någon jag träffat några enstaka gånger men som det ändå känns sjukt konstigt att kanske aldrig mer få träffa. Sedan är det ju det där med klasskompisar man hade för jättemånga år sedan och gamla lärare, släktingar man i princip aldrig träffar, gamla vänner man inte längre är vän med ... Jag är nog en sådan som vill att alla ska finnas där för alltid, tycker inte om att folk kommer och går i livet. Har man en gång mött någon man tycker bra om kan den ju inte bara försvinna helt ur ens liv sen, man vill ju inte gå miste om sådana guldkorn!

But you can't have it all, I guess.


Garderoben exploderar ...

Det har sina nackdelar att knappt ha växt varken på längden eller bredden sedan typ sjuan. Håller på att göra en garderobsrensning eftersom jag mår dåligt över hur överfull garderoben är, men samtidigt slänger jag ogärna något som är helt och i rätt storlek. Så varje gång jag provat något som är för litet jublar jag och sätter det i slänga/ skänka bort påsen utan en sista blick på plagget.

Nu har jag dessutom inhandlat ett nytt plagg (bilden) och det var droppen som fick bägaren att rinna över för min del. Fick förresten lite dåligt samvete för att jag slängde bort pengar på kläder... Gode gud, i nästa liv lovar jag att skänka pengar till fattiga (om jag inte själv blir fattig eller rentav återföds som en ren pga. min dåliga karma), bara jag får spendera i detta livet! Nu tror jag ju visserligen inte på varken gud eller återfödelse, så något ska jag väl få unna mig även fast det svider att se pengarna försvinna från kontot. Men detta plagg alltså, satt som ett smäck och så med en kjol till ... 200 kr fattigare dock, *suck*.

Avundsjuk

Vilket hån! Här sitter jag, spytrött och nyvaken och förbereder mig inför den första skoldagen efter lovet. Ett sms plingar till i inkorgen; "Igår var vi till ett museum i Kairo och idag ska vi och se på pyramider, det är varmt ute". Ahh! Precis vad jag behövde pappa, NAAAAT!

Lömska frisörer!

I've got a confession to make ... Medan alla andra tjatar om tandläkarskräck har jag istället frisörskräck! De klipper av allt mitt hår och lurar mig att klippa lugg fast jag egentligen inte vill ha det. Med sina lömskt trevliga röster lyckas de övertala mig att uppklippt blir perfekt och frågar oskyldigt om de får klippa lite till av håret ... Och i slutet är bara hälften kvar av det man hade från början.

Så det är trots allt en befogad rädsla! Men snart har jag inget annat val än att gå dit i alla fall, sist jag klippte mig var den 31 juli hos en turkisk frisörska som hade sitt hak på hotellet vi bodde på. Mer än fem månader sedan sist alltså och det är faktiskt för mycket ...Ordentligt påkläddTog mig ut på en promenad idag. Lärdom: Är det 2- grader ute är halsduk och dubbla vantar ganska överflödigt, jag höll på att svettas ihjäl!

För övrigt har jag varit ute och övningskört med mamma vilket gick bara fint. Blev även en sväng till Coop där jag passade på att inhandla hårfärg, det behövs kan jag lova!

Jag fick ett paket i brevlådan ...

Hur är det man brukar säga ...?

I'm loving it!

Nu ska jag bara finslipa isättningstekniken så det inte ser så fejkat ut, haha. Håret måste ju sitta där det ska för sjutton, och smälta in med ens egna ;-)

Annars kan det ju sluta såhär:Med en ojämn fejkbränna och en massa vitt kladd runt ögonen. Haha, det är inte värt det ens om man tjänar pengar på det! Öhh, ni kanske undrar varför jag ser ut så på bilderna förresten? Det beror INTE på att jag ska på fest, utan att jag bara var tvungen att testa hur bra jag kunde fixa fjortisbloggarlooken. Bara det rosa läppstiftet som fattas och det blonda håret, men något sådant äger jag "tyvärr" inte. Och så skulle jag ju egentligen dragit in magen i photoshop också, men jag tog det direkt vid fotograferingen istället :-P Men erkänn att Kissie och Dessie och allt vad de nu heter borde känna sig lite hotade? ;-)


Favicons, tydligen för avancerat för mig!

Gah! Har suttit i evigheter nu och försökt hitta och få in en favicon till bloggen. Den enda jag hittade som fungerade, passade inte bloggens stil alls. Envis som jag är vill jag ju inte ge upp heller, men nu börjar jag tro att jag inte har något val. Typiskt, för proffsigt ser det ut!

Dagens fotografering ...Var ut och fotade lite naturbilder idag igen, det var lite varmare än igår vilket uppskattades! Dock känner jag att jag börjar bli lite less på att alltid fota samma miljö, samma natur jämt och ständigt. Kanske är det därför jag ständigt och jämt återkommer till Turkiet i mina drömmar, liksom i natt där jag dessutom skulle vidare till Egypten sen, vilken dröm ...! Men man skulle haft ett husdjur eller något att fota istället som omväxling, men över huvud taget är det rätt dåligt med djur häromkring och jag har inte ens sett så mycket som en lösspringande utekatt!

Landskapsbilderna blir fortsatt dåliga vilket jag tycker är jättesynd då det finns mycket vackra miljöer att fånga på bild! Saknar ett vidvinkelobjektiv då jag fått för mig att ett sådant skulle lösa alla mina problem, men de ligger inte riktigt i min prisrymd just nu ;-)

Misslyckad landskapsfotograferingFick en impuls att gå ut och fota i det vackra vintervädret, så jag tog på mig rejält med kläder och plumsade över ängen i djupsnön för att knäppa lite kort. Landskapsbilderna kan bara beskrivas som en besvikelse, jag stör mig på att jag inte får någon bra skärpa över hela bilden. Sedan frös jag så mycket om fingrarna och det började skymma lite, så det blev inga detaljbilder den här gången. Får fota det en annan dag istället, hoppas på fint väder imorgon för då ska jag vara ute i god tid och ta den typen av bilder som blir bra med min kamera och stil :-)Och sedan målade jag en jättefin akvarellbild! Nej då, ljusade bara upp bilden extremt så att det blev lite julkortskänsla över den. Bara en liten tomte som saknas!

Snart har jag också körkort ska ni se!

Är nyss hemkommen från en körlektion, hade en ny lärare idag och jag är jätteglad ... Hon var så himla snäll och lättsam och körlektionen gick toppen! För första gången efter en körlektion känner jag mig inte som en totalt värdelös förare, tvärtom. Nu börjar det verkligen flyta på i körningen och det enda jag ska tänka på är det här med placering, rätt hastighet och att kolla mer i backspegeln. Men med tanke på alla grejer jag gjorde fel förut så har det verkligen gått framåt och för första gången känner jag det, jag kommer fixa körkortet! :-D


Inget är gratis

Niemiserierna som är i Norran varje dag är verkligen grymt bra och lärorika. I dagens serie stod det något väldigt tänkvärt; du får inte det du förtjänar, du får det du tar. Och det är ju faktiskt så, man får inget serverat på silverfat här i livet så det är ju vansinne att bara sitta och vänta på att framgångarna ska hagla in över en. Vill man ha något här i livet får man helt enkelt anstränga sig och ta det, helt enkelt.  


Bra där H&M!

Yes! Nu har jag hittat den perfekta grejen för mig, H&M har gjort en funktion där man kan klä på en modell som man vill. Detta är perfekt för mig som alltid står i provrummet i evigheter för att hitta saker som passar ihop, men nu kan jag ju istället kolla i förväg på webben och prova mig fram i lugn och ro.


Första försöket, hee!


Andra försöket ...

Ändrade planerSkulle egentligen haft körlektion nu men eftersom att vår bil inte ville starta tar jag mig inte dit och fick ringa och avboka. Det känns väldigt surt kan jag lova, sitter och är riktigt besviken! Men det är ju inte så mycket att göra åt saken och jag får helt enkelt försöka att använda tiden till något annat istället, borde väl öva lite körkortsteori :-) Inga sura miner heller för att jag blev tvungen att kliva upp klockan åtta helt i onödan heller, kommer visserligen vara trött hela dagen men ja ... Mer tid till datorn.

Så måste jag som är otålig av mig få lägga in en diss till alla långa sluttider på Tradera, det är ändå aldrig någon som bjuder förrän typ minuten före auktionen slutar i alla fall. Jag förstår inte vad säljarna tror de vinner på att ha lång sluttid?


Så mycket man hinner när man tar tag i saker

Det här året har börjat bra tycker jag. Inte för att jag gjort något särskilt egentligen, men för att jag börjat utmana mig själv att göra saker. 2009 var ett år då allting kändes extremt jobbigt, hade jag planerat in att jag skulle till stallet en dag till exempel så var den dagens ansträngningskvot fylld. Nu gör jag så att jag skriver en lista på saker att göra under dagen, några grejer. Sedan ser jag till att göra det som står på listan och på så sätt får jag mycket gjort på en och samma dag. Dessutom känner jag mig så stolt över mig själv också, att jag faktiskt börjat ta tag i grejer!

Om jag ser tillbaka på dagarna som gått av 2010 inser jag hur mycket jag faktiskt gjort! Det kanske inte ser så mycket ut, men det är ungefär vad jag skulle hunnit med under ett helt år om det varit förra året och nu har jag gjort det på en femdagarsperiod!

Upptäcker ständigt ny bra musik... Sist av alla.

Jag vann!

Jag tror i ärlighetens namn inte att Tradera är bra för min hälsa. Sitter med vitt uppspärrade ögon, uppdaterar sidan var och varannan sekund och hjärtat bultar snabbt och hårt i bröstet. Snacka om att stressa upp sig! Men nu har jag i alla fall börjat få lite koll på hur man ska göra för att vinna auktionen, så jag sitter med tidtagaruret i handen för att kunna lägga in ett bud i absolut sista minuten. Det visade sig vara en framgångsrik metod, jag vann den sista auktionen jag budade i! Och så har jag ju fått så fint beskrivet för mig också hur man ska gå tillväga från första början när man hittar något man vill buda på. Så nu är jag snart expert! Men det blir nog ingen vana att sitta och buda, med tanke på stressen. Mina stackars nerver ... ;-) 


FF!Eftersom att mamma och Lasse är iväg och kalasar långväga bort, får vi tonåringar klara oss själva hemma så gott vi kan. Detta har inneburit att det blivit lite konstiga mattider för min del, frukost kring halv 11 och middag (eller lunch?) vid tretiden. Kvällsfika nu alltså, eller var det middag? Gott kan jag i alla fall med säkerhet säga att det var!

Ikväll ska jag se Paradiset som går om ca en timme på fyran. Det är helt klart en av mina favoritfilmer, baserad på en av mina favoritböcker och med en av mina favoritskådespelerskor i huvudrollen kan det inte bli bättre. Och jag tröttnar aldrig på att se den!

Nån snodde mitt hår! :-(

Gud så störande! I sista sekunden bjöd någon över mig på traderaauktionen och mina drömextensions gick till någon annan, äckligt billiga blev de också. Jag är verkligen sugen på lite mer hår nu i alla fall ...! Men vad ska man egentligen ta för sort? Får chansa och bjuda på vad jag tror är bra och hoppas det blir rätt helt enkelt :-)

En helt ny värld har öppnat sig!

Har just upptäckt att man kan buda på saker via internet. Kan jag möjligtvis ha varit sist i världen med att upptäcka det? Skulle då verkligen inte förvåna mig i alla fall, men nu är jag igång och har lagt ett rekordhögt bud på 1 kr! Har inga förhoppningar om att jag ska få saken jag bjudit på för det priset, men man måste ju prova lägga ett bud i alla fall för att se om det fungerar ;-) Men det finns ju lite grejer som jag velat ha under en längre tid nu, så detta kanske är en möjlighet att komma över dem för ett rimligt pris. Får väl se!


Somewhere over the rainbow ...På ostadiga vingar ska jag lära mig att flyga, ja minsann ;-)

Snö så långt ögat serVid det här laget kanske pappa redan befinner sig i Egypten, eller så är han i alla fall påväg dit nu. Själv sitter jag och tittar ut över ett snötäckt vinterlandskap här hemma i Sverige, det har börjat skymma och ser grått ut, en aningen deprimerande syn kanske. Men jag försöker att inte tänka på det utan istället hålla mig sysselsatt med annat. Och så håller jag humöret uppe genom att tänka att någon gång, då är det min tur att åka också! ;-)

2010

2010 ska bli ett toppenår, så är det bara!

Jag ska:
- Ta körkort.
- Vara tävlingsskötare åt Chatte (tagga!).
- Ta studenten.
- Resa! Någonstans ska jag banne mig åka i alla fall, punkt slut!
- Sommarjobba, hoppas jag. Om jag får något jobb!
- Förhoppningsvis flytta för att plugga vidare någonstans. Spännande.

Mer då? Det får framtiden utvisa, men jag hoppas att jag får lära känna nya trevliga människor och att jag behåller kontakten med gamla guldkorn :-) Jag hoppas även att detta blir ett spännande år fyllt av kärlek och glädje och att jag kanske kan upprepa juli 2009 som var en fantastisk månad fylld av äventyr, en massa härliga människor och livsglädje. Så kan gärna hela 2010 få bli ;-)Man träffar aldrig med så många trevliga människor som när man är utomlands! ♥
Sen kan det ju förstås hända att man inte förstår vad de säger alltid, men det är bara att nicka och le och hoppas man inte blir avslöjad (vilket jag blev en gång). Haha ;-)

Mina drömmar alltså

Idag har jag fått riktigt mycket gjort faktiskt och likaså igår. Har bland annat tagit itu med städningen av rummet, vilket verkligen behövdes kan jag säga! Har även hunnit med att vara ute och övningsköra med mamma och det gick riktigt bra faktiskt tycker jag. Sedan har jag även gjort en del annat som jag inte tänker berätta om förrän jag vet hur det blir med det.

Hade helknasiga drömmar i natt förresten, har börjat drömma så mycket på sistone! Det var släktingar och nyare bekantskaper blandade i en enda röra, vi skulle typ och bada men någon var hungrig så jag erbjöd mig att följa med och äta, men då skulle vi tydligen shoppa helt plötsligt och vi gick och provade pälsmössor med kattöron, öhh? Innan det skulle jag fota en vacker vy bredvid farmor och farfars stuga, men trillade ner från bryggan i vattnet med systemkameran, fast då kom några gamla vänner och erbjöd sig att skjutsa mig i vattnet på en flytmadrass så jag kunde fota. Helt plötsligt var vi i Turkiet och jag fotade vackra bilder, fast sekunden senare klev jag i land på stranden nedanför farmor och farfars stuga och kom på att jag glömt badkläderna hemma så jag undrade om jag kunde låna farmors. Haha?

Nej, nu orkar jag inte sitta här framför datorn och tråka. Blir till att se tv istället, Robinson börjar tydligen nu och även om jag inte föjt det särskilt flitigt den här säsongen är det betydligt bättre än att bara glo på en dataskärm. Och sedan börjar Olycksfågeln klockan nio, så då byter jag kanal :-)

Studiegrubbel

Wii! Snart är det dags att söka till vidarestudier och det enda jag vet med säkerhet är att jag inte vill bli hjärnkirurg eller något annat där skakiga händer kan leda till dödsfall. Problemet med mig är att jag är för öppen och kan tänka mig att prova de flesta yrken, men inte har något som jag verkligen brinner för.

Om jag sedan utesluter allt som inkluderar matte, har jag ändå på tok för många utbildningar och yrken att välja mellan. Men fortfarande inget mitt hjärta klappar lite extra för. Eller ja, ett då ... Fast det är egentligen inte alls jag, så förmodligen skulle mina orealistiska drömföreställningar leda till att det gick åt skogen om jag satsade på det yrket.

Helst skulle jag bara vilja resa runt utan att behöva oroa mig för min ekonomiska situation. Kanske ta ett jobb någonstans om det dök upp, men inte vara beroende av att behöva ett. Kanske är det vad många drömmer om förresten, men det är ju knappast realistiskt.

Så vad gör man? Skriver lappar med yrken på, lägger dem i en skål och drar en lapp och det som sedan står på lappen, det satsar man på. Fast det blir väl säkert inte bra det heller.

Nu siktar jag UPP!Som på bilden ovan, kan jag beskriva mitt 2009.

Som på bilden nedan, ska jag beskriva mitt 2010.


Gott nytt år!Superbt trevlig nyårsafton hade jag :-)

RSS 2.0